P.O.S.Ö.R.E.R.

Frihetens försvarare är ena jävla as och posörer. Ja det är trist men bättre verkar det inte när man ser Niklas “Bloggelito” Dougherty rant om Kissie, Foki och välbesökta bloggare i genren generellt. Tjohej, kaffet i vrångstrupen det första jag gör denna vecka.

Här problemet som det oftast yttrar sig: Det finns inget större fel i sak på det han skriver. Ja, jag tror också att denna bloggtyp är ett visst problem vad gäller idealskapande och konsumtionshets. Nej, jag tycker inte att de har personligt ansvar och de gör inte “fel” samtidigt som det ändå är problematiskt. I sak uttrycks en respekt för bloggarnas hustle samtidigt som Dougherty problematiserar. Av den anledningen kommer gärna upphoven och försvararna av this crap med klyschiga invändningar som bara behandlar just saken. Men saken är skit samma! Kaffet hamnar i vrångstrupen av detta vider:

“Det andra himlaskottet går under benämningen Foki och gör mer skäl för namnet – en thailändsk liten goding minsann.”

Ja, det och att prata om Kissies behov av hjärntransplantation*, eller rubriken Kissie kissie, foki foki, me luv u long time och såklart antydan att tjejer kommer sälja sex by cam för att köpa alla prylar som bloggarna säger åt dem att köpa. I ain’t even gonna comment on uttrycket “juderänta” (mest för att det är annat problemområde). Det är som sagt ett jävla vider och keff människosyn. Förutom detta så är det dock främst brallorna nere på liberalposören.

Vid sidan av internetaktivism och marknadsliberalism är ju denna posörstyp till stor del driven av “sexuell tolerans” och kritik av sexköplagen. Det är en ok ståndpunkt i sig, jag vet debattörer som hanterar saken konsekvent och rimligt på många sätt, men i kombination med detta uppenbara horförakt är det bara löjligt och ger till debattörens nackdel det ordentliga skenet av kåtfarbror. Jag har dissat Dougherty för denna inkonsekvens förr, men då var tyvärr exemplet bara halvdant. Denna gång är det fett uppenbart. Han må högt förespråka allas rätt att göra som de vill, men använder helst sin egen rätt att förminska andra för deras val. Eller bara, som här, att kalla dem för horor – som en nedsättande användning trots liberalposen – fast de inte ens gjort det valet. Är det att jobba mot stigmatisering av sexsäljare? Nja, snarare samma gamla hora/madonna-spel mot alla kvinnor, sexsäljare eller ej.

Det vider som slutligen får mig att kräkas upp kaffet ur lungorna igen är dock Oscar Swartz kommentar på inlägget:

“Kissie och Foki. Tycker mig ana att det fattas en Suki för att komplettera. Med extra mycket kollagen i plutläpparna. Vem tror att ojämställdhet beror på Mannen efter att ha gluttat på dessa bloggerskors livsvärv och following?”

Jag läste Swartz artikel på Newsmill häromveckan, om den bisarra gromningslagen som diskuteras och det allmänna problemet att män ses som kåta svin på internet medan kvinnor ses som offer. Jag tyckte även om den att det kändes helt rätt i sak trots vissa problem med tonen och argumentationen överlag. Nu får man helt enkelt säga att det är brallorna nere igen, genom att det är just denna kvinnosyn som får män att framställas som kåta svin utan förtjänt respekt på internets raggarenor. Bra grävt dude, lägg dig så skottar vi över. Hopp i bäddad säng.

Hey varför gör du dig till hora, vill du jag ska vara kåtman på det va? Ditt fel då.

Typ så. Dra åt helvete.

– – –

* Där har han för övrigt fel i sak också. Förlåt, men den som har ett så renodlat och medvetet koncept som Kissie behöver fan inte en hjärntransplantation. Hon är en grym jävla hustler.

(Let it be known att det var @TantAgnes som ledde mig till detta ämne. Props!)

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

18 Responses to P.O.S.Ö.R.E.R.

Comments are closed.