Vidare om saker på annan plats.

Jag gästbloggar idag på Superklubben, tema vilket som. Därför tog jag nåt vad som helst som jag triggades till i stunden och det var genom att med Link ha börjat titta på True Blood, med avsikt att fortsätta. Men förutom att jag vill utveckla och bli mer specifik för bara den grejen så har det även sedan texten skrevs dykt upp så mycket annat man måste gnälla på än det ständiga sexkryddandet. Som också stärker min besvikelse.

Jag förstår ju sexet till viss del, det är en stor del av den aktuella vampyrlogiken i serien att deras blod är en sexdrog för människor. Och det fungerar helt klart under seriens egna premisser att ha med en sån aspekt. Men VAD I HELVETE ÄR UPPE med att man måste gå omkring som gothare eller allmänt hårdkokt stil bara för att man är vampyr? Skulle verkligen en drös nyutkomnavampyrer börja klä sig efter nån puckad mänsklig skräckromantik och dekorera sina barer som ett The Matrix-disco med Rob Zombie i högtalarna?

Tänk om man funderat över hur en sån ras verkligen betett sig under möjligheten till syntetiskt blod istället. Redneck-snubben i inledningsscenen första avsnittet var en bra start. Sen gick det åt helvete. Inte för att jag inte är underhållen, men vilket slöseri det är.

– – –

(En annan, inte helt relaterad men av samma tendens skapad, besvikelse är det oerhört lama sättet på vilket Gretchen i Prison Break tänkt sig att rekvirera The Generals Scylla-kort. Locka med sin kropp WTF!? Hon är en mördare. Mördare. Och smartare än så.)

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Vidare om saker på annan plats.

Comments are closed.