Curiosity killed the trust

Jag ger inte mycket för Pär Ström i de flesta avseenden, som kanske bekant. Men jag tror bestämt att vi faktiskt behöver en integritetsombudsman (självproklamerad sådan går förstås bort) snart. Så att ingen jävla förälder kommer undan med läsande av sina barns dagböcker och MSN-konversationer ostraffat.

Efter Narnias hänvisning till Allt om Barns jävla “tonårsexpert” gick jag igenom lite andra svar hon gett undrande föräldrar, och jag blir faktiskt mörkrädd av sånt här, sånt här och i viss mån sånt här. För vad hon gör är att antingen indirekt, genom att inte fördöma, eller direkt uppmuntra till att snoka helvetet bland ens barns privata tankar och samtal. Och jag kan inte säga annat än att: kan man inte snacka med sin tonåring öppet om this shit har man redan gjort fel. Och när föräldrarna chockas och äcklas av att en dotter hånglat med flera killar när hon är 15-16, snackar om att tänka på ryktet osv, då är jag inte heller förvånad över hur felet uppstod.

Jag säger inte att åtminstone två av exemplens tonåringar inte har problem, men ingen har rätt till andras dagböcker någonstans, någonsin. Det är hela poängen med att ha dessa.

– – –

Update: Glöm nu inte för guds skull att läsa mothuggen i kommentarerna. Vet jag vad jag pratar om ens?

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Curiosity killed the trust

Comments are closed.