De säger att jag pratar som om jag är bergsäker.

När jag på morgonen inför hemresan till Göteborg pratar vitt och brett om hur X2000 har en bistro med värre rip-off än de trevliga kioskluckorna på Kust till kust-tågen vet jag inte vad jag talar om. Vi ska byta två gånger och sista och längsta resan åka på ett Kust till kust. Jag hävdar att det är smartast att vänta med sina tågmatsinköp till detta eftersom X2000 brukar ha onda priser. Matilda säger motsatsen, men hon har ju inte åkt de tåg som jag tog jämt till Värnamo respektive B-town förr i tiden, kaffe tie spänn & all, så jag tror jag har rätt. Det har jag inte.

Jag kanske kunde haft det, om det inte varit för att kioskluckan är inaktiv och man istället får köpa saker att äta från en jävla vagn som redan har slut på det mesta när vi får chansen. Jag skäms lite, och gottgör saken genom att lägga vantarna på den sista gosalladen med mango och grejer i, medan Link får ta den tristare grekiska som blivit kvar… Matilda köper en baguette med nån skagenröra och ondgör sig över hur de alltid måste slänga i skinka i de billiga småmackorna. Finns inte vetskap om antalet vegetarianer i fikahandeln? Nej.

Och så slutklämmen. Gånger två. Jag inser när vagnen är på väg bort att mitt specialpris på sallad (50) plus läsk (15) = 55 kunde gällt för den läsken Matilda köpt till sin baguette, om vi låtsats som att Link skulle ha den till sin sallad istället. Men nä, Matilda får punga ut 15. Och Link som hällt på medföljande tzatziki på salladen utan att smaka den först får bittert erfara att den har blivit dålig, eller ännu värre – varit äcklig från början, och förstör nästan sin mat. Typiskt när jag borde få vara asnöjd med min gosallad att det blir nedtaget så. Dela med mig var jag beredd på, men att äta av wrecked grekisk, nej. Ocker och andrasortering, skulle man ju anat med ett tåg som åker genom Småland (svenska landskapsklyschor love!).

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to De säger att jag pratar som om jag är bergsäker.

Comments are closed.