Take 2.

Vi får en chans att turista lite i Hässleholm på tågresan till Karlshamn. Det är nån slags marknad eller whatever på torget nära stationen. Nån liten kaffekoppkarusell står uppsatt, en vagn säljer strömming i olika former, det lokala Metallförbundet står och grillar korv och hamburgare man kan köpa. Riktiga såna där skolmatsalsburgare: bröd, kött, ketchup/dressing. Jag har bakis-cravings och börjar mer och mer ställa in mig på att köpa mig en sån. Men så hittar vi ett skräpigt gatukök en bit från torget, jag vill leka förr i tiden. Säga ”en nittigrammare”. Med ost. Så vi gör så och jag poserar glatt vid luckan medan jag väntar, och när den ändå rätt ockerprissatta maten ligger varm i handen.

Det är sjukt gott. Att vara bakis har en enda riktigt svårslagen positiv följd, och det är att när man verkligen får i sig det man fått cravings på finns det inte mycket som är bättre. Vi rör oss tillbaka till stationen och väntar en stund på tåget vidare. En brud står vid spåret på andra sidan med mobilen pumpandes musik. Jag undrar varför vissa helt släppt att ha hörlurar sedan mobiler fick högtalare med lite kraft. Hur man kan med. Men hon har nog stängt av när vi kommit på tåget, eller sitter i en annan vagn.

Matilda hamnar bredvid en snacksalig tant. Det verkar jobbigt, men jag är bara glad det inte är jag som sitter där. Jag sitter bredvid Link och önskar jag hade mer mat. Sjukt gott var det. Så när vi väl hamnat i Karlshamn, varit hos mormor och fikat macka och det inte heller varit nog är det ju inte så konstigt att jag under middagen måste sätta i mig så mycket i ren trots att jag blir illamående. Och ändå sitter jag ett dygn senare och längtar efter resterna.

Äta alltså, det är fan bäst. Men tårtan de kommit med i början av kvällen, den pallar jag inte ens att smaka på när det serverats sånt. Vi går på en promenad istället medan det sjungs på festen.

Vi kommer tillbaka och släktens hustler, min mosters man, uppvisar inte helt oväntat lite sprithare-tendenser när kvällen blivit sen. Vi ska väl ha en grogg? Så vi dricker en grogg också, men orka vara upp sent – vi är ungdomen som lägger sig före de äldre, tvärtemot hur det brukar och ska vara. Rätt skönt ibland. Och för tårtan finns alltid en chans till dagen efter.


Barn får inte dricka alkohol. Men de får gärna servera oss andra.

This entry was posted in vardag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.