Hur migrationen sattes i verket.

Jag fick ett ryck när jag insåg att för att kunna droppa en snygg adress som är direkt relevant i anslutning till the credits på remixen, som kommer snart, skulle jag tvingas sätta en plan i verket och lägga in allt jag hade på hemsidan under egna sidor här i bloggen. Och varför inte i samma veva lägga in bloggen själv på min domän om jag nu hade en?

Frågan borde förstås snarare varit hur jag kunde vara så dum i huvudet att jag inte gjort det från början när jag ändå hade blogg på paparkaka.com, hur enkelt hade inte livet varit då? För nu har jag under natten och morgonen tvingats inse vilken bum deal det är att skriva på WP.com istället för det riktiga. För er som inte har koll: När man WordPress-skriver kan man antingen köra med deras .com-server på samma sätt som nåt jävla Blogger/Publishme eller annat cheap halvskräp, eller också ladda ner hela systemet och installera det på egen server eller webbhotell. Lite mer avancerat på det senare, men inget som går beyond min kunskap. Men om man som jag gjort nu börjat skriva cheap style yadayada.wordpress.com har man noll och inga möjligheter att gå in på djupet och ändra saker. Därför uppstod ett högst oväntat problem igår kväll när jag installerat (skitlätt) och packat ihop hela bloggen i en fil på datorn (skitlätt) och skulle till att importera på den nya platsen (egentligen skitlätt).

WordPress har nämligen, bara alldeles nyligen dessutom, kommit på den briljanta idén att spara varenda litet utkast jag gjort av ett inlägg som en egen post i systemet. Om jag nån gång skulle få tuppjuck och vilja ha tillbaka stavfel, ouppdaterade inlägg, klantmissar, autosave:ar. Detta gjorde att importören i nya bloggkontrollen fick ibland fem olika kopior av samma inlägg, kukade ur och gav mig några dubletter och några inlägg som vägrade komma fram för att de ju redan fanns (hur det kunde bli dubletter av andra då… vete fan).

Och hade jag haft min blogg som riktig WP nån annanstans och bara skulle flytta mellan två såna, ja då hade jag kunnat ta bort skitfunktionen, gått in i databasen och SQL-frågat bort varenda inlägg markerat med “revision”, men i .com-instansen har man inget jävla val. Inte ens om man betalat för extra shit misstänker jag. Så vad jag tvingades göra var att MANUELLT sitta i en texteditor och ta bort säkert 150 dubletter och annat skräp. Tack Gud för Ctrl+F.

Men. Vatten under bron alldeles strax, och tänk om man skulle orka pimpa hela CSS:en nu också, göra det riktigt fint. LSM började snacka om plugins, men alltså, nej, jag har inte tid med den djungeln… Tasty, tasty djungeln…

This entry was posted in public announcement, vardag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Hur migrationen sattes i verket.

Comments are closed.