Veckans miljösamvete.

Hej och välkomna till nyhetsvridningsskolan! Idag ska vi lära oss att plocka bort det viktigaste genom vilseledande rubriksättning och därigenom odla sköna halvsanningar och flytta fokus från sånt som verkligen spelar roll. Exempel 1A:

Eko-mat gör liten skillnad för klimatet (GP idag, förstasidan, del 2)

Puffen på del etts förstasida lyder Ekologiskt mat inte bättre för klimatet. Och så går läsaren vidare utan att kolla så noga, tänker att där fick miljömupparna, och när denne kommer till tvåan, ja där är ju sporten ändå i samma del. Blädder blädder. Alltså slipper man tydligt framföra det egentliga budskapet a) att ekologisk mat har som effekt, och fucking syfte, att minska gifter i och slitage på naturen, och b) ekologiskt odlat gör liten skillnad för klimatförändringar, men köttätande är en sjuhelvetes bov.

Ren poesi, GP.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Veckans miljösamvete.

Comments are closed.