The Summer of George

Jag har inte ett jobb i sommar. Det skulle vara skäl till panik i vanliga fall, men eftersom jag som en duktig Gustav sparat så gott som alla karaokeslavarpengar från våren har jag nog cash för att klara mig ändå. Inga extravaganser, men vill jag ha såna kanske man ska sälja av lite prylar vad vet jag.

Således har jag ledig tid i massor, såvida jag inte skulle få för mig att börja söka riktiga jobb enligt meriterna på min förhoppningsvis färskt utfärdade magisterexamen. Det kommer jag antagligen inte, jag känner mig själv. Vad jag mer kommer att tumma på är arbetet på alla de projekt och liknande jag föreställer mig sysslandes med i sommar. Men åtminstone några av dessa kunde kanske ses som garanter om jag fläskar på med många nog för att växla mellan när ledan knackar på axeln.

Så. Någon slags wishlist på saker jag tänkt ta för mig, och planerar göra inch’allah:

Läsa böcker som inte är kurspåbjudna.

Nästan bara för att själv komma ihåg vilka det är jag tänkt läsa måste jag droppa dem. Det rör sig om först och främst HP #7 som jag aldrig tog mig för att läsa när den kom. Alla vet vem som dör men den som talar om det för mig innan jag läst bokjäveln kan räkna med att dö själv.

Vidare rör det sig om den nya boken om våldtäkt som Katrine Kielos skrivit, vilken verkar väldigt intressant. Lord knows att det behövs en fresh diskussion om ämnet, synen på ett våldtäktsoffer som skändat och för evigt märkt är högt upp på en annan wishlist of mine (saker som akut måste bort ur detta jävla samhälle). Hur vi väljer att definiera och gränsdra är också jävulskt viktigt. Jag har inte läst boken ännu så vem vet om den verkligen är fresh, men jag har fått intrycket att så är fallet genom recensioner på den.

Fan. Jag har redan glömt vilka mer det var. Men jag kom på nu att om Kiffe Kiffe Demain håller hela vägen ut ska jag också försöka ge mig på Faïza Guènes andra bok på franska. Språket måste ju upprätthållas annars kommer jag sabba det yet again, precis som efter gymnasiet.

Skriva hits.

Jag skämtar inte, jag har serious plans på att styra upp det här med r&b på svenska. Just nu är blåkopian pianospelet i min just-nu-favvo, Video med Jamal Johnson, men partyhittar måste till också. Hade inte alla redan börjat sno The-Dreams grej skulle jag säga att jag ska sno den också, men istället gör jag det bara i tysthet. Eller? Och jag ska förstås bara skriva shit i text som jag själv kan relatera till (bling och tightening of game är såklart högst dugligt på ett metaforiskt plan, men jag är varken mad rich eller with game).

Nu snackar vi alltså främst låtskrivare, doldisjobbet i the quest for fame och det enda som var verkligt coolt med filmen Coyote Ugly (att det var en tjej som inte sökte lyckan via sjönsång utan via portan, pennan och klaveret). Detta är varför jag måste ha en synt, eller åtminstone en midikontroller om jag snålar ur. Antagligen lite hjälp också.

Släppa the rmx.

Jag har som sagt 70 sidor kvar, plus pre-fix/aftermath. Det här kan jag räkna ganska kallt med att få färdigt innan juni är slut, minus fasen kompisarna leker redaktörer och jag gör the due changes, utifall jag fuckat upp nånting. Jag har redan förberett en egen sida på menyn ovanför this shit och där kommer det tjockas upp.

Jag hade nån slags plan på att styra upp det där med övningskörning i Sundsvall också men det vågar jag inte ens sätta upp på en önskelista för det lär inte hända. Men det vore praktiskt att äntligen ordna det där med att kunna köra en biljävel.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.