Vargapan är död

2000 kom en fin debut med tight NWOBHM* från svenska Wolf. Eller jag vet inte, jag har knappt hört den när jag tänker efter, det är visst skiva nummer två som finns i min samling. Men jag tänkte köpa skivan rätt länge, den brukade ligga på första parkett på Skivbutiken i Sundsvall och hade ett omslag som lockade. Hade.

Det är ett legendariskt omslag. Giganten Hans Arnold hade på något sätt övertalats att teckna omslaget åt en debuterande hårdrocksgrupp och levererat en bild som uppenbart tog fasta på bandnamnet Wolf. Eftersom skivan också hade den titeln var det väl passande. I vanlig Arnold-ordning var den dock inte helt simpel och ingen fattade omslaget. Folk är fortfarande helt vafan är det för nåt, en vargapa? och skivan sålde nog inte som den skulle. Men jag har alltid älskat det, och det ännu mer av de förvirrade reaktionerna. Men nu har en nyutgåva kommit ut, med annat omslag. Och det är så jävla trist!

Jag antar det är under det lite mer övergripande motivet att göra äldre shit tillgängligt för den större publiken de fått i och med The Black Flame, eftersom även skiva nummer två, Black Wings, den som jag har och älskar, också släpps på nytt med annat omslag. Eller nej förresten, de har ju bytt skivbolag och det är ju bara det vanliga med metalbolag: band byter bolag, gamla bolaget släpper hundra nyutgåvor, live shit och samlingar av inspelningarna de fortfarande äger. Drar en högst opostum 2Pac på bandet.

Nya Black Wings-omslaget är i alla fall fuuult och debutens nya omslag är bara så jävla menlöst. Från Arnolds fabulösa what-the-fuck!?-omslag till en ful tråkig eld. Gör om gör rätt heter det, inte gör om gör fel. De har dessutom fuckat runt i låtlistan men det har jag inte hunnit erfara konsekvensen av ännu.

0305.jpg
Nån slags jävla vargapa. Love it.

0305b.jpg
Nån slags tomhet. Hate it.

Fan alltså. Nu får jag jaga röven av mig för att få tag i ett exemplar med orginalomslaget också. Jag skulle köpt den när jag hade chansen. Imorgon fyller jag 27, i och för sig. Du kan ju ge mig ditt exemplar i present om du råkar ha vargapan hemma i skivhyllan.

– – –

* NWOBHM är en sjukt etablerad hårdrock/metal-förkortning och står för New wave of british heavy metal. Judas Priest och Iron Maiden type of shit alltså.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Vargapan är död

Comments are closed.