Dear Mantards

Man behöver ju inte ha tappat huvet helt för att dela antifeministers avsmak mot videon “Dear Woman” från någon grupp kallad Consciuos Men (ja, den är 4 månader gammal och har parodierats av Will Ferrel, men GenusNytt m.fl. hittade den nyss). Till skillnad från dessas bild av spektaklet som någon slags feministskada är det dock inte fråga om annat än en klassisk patriarkatfest.

Informationstexten menar: “The authors do not advocate the domination of men by women or feminine energy, but feel that a balance and equal respect for both energies will allow for a new wave of evolution on our planet.”

Eh.

Ur videon: “I honor your intuition and your profound capacity for feeling.”

*mother of all munkräk*

Här vad det egentligen låter som:

Jag påstår inte något nu – jag vill bara lyfta frågan – men är det inte så att alla män i klippet ser ut att vara ena riktiga våldtäktsmän? Hur det än ligger till med den saken förtjänar de alla en örfil av världens kvinnor för detta förminskande till något slags vettlösa hjärtehjon.

Men ens utan detta vider kunde en “ursäkt från mannen till kvinnan” aldrig vara annat än totalt nonsens och just det “pekoral” som Ingrid Carlqvist kallade det. För att inte tala om heteronormativt – mansenergier och kvinnoenergier MY ASS.

Hippies GTFO. Och till er andra, I’m talking to you Conny Wahlström!, låt detta vara en varning för den riktning olika sorters mansgrupper riskerar att ta. Plz upphör med dåligt samvete och krälande i stoftet som en annan fallen äktenskapsbrytare, ety det är varken feminism eller jämställdhetskamp.

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Dear Mantards

Comments are closed.