Taket

Mölndal är välsignade med en rakryggad antifeminist i fullmäktige. Skjut av feminister, har han visst skrivit på Facebook. Dock att jag inte blir så upprörd.

Att Nicolas Franzén är en politisk motståndare för mig, och dessutom verkar väldigt osympatisk, hindrar nämligen inte att jag ser Facebook som en lika privat sfär som ett enskilt samtal. Fler kan lyssna naturligtvis, men etiketten är generellt den av informell arena där man får skämta internt och överdrivet. Det är alldeles uppenbart att inte något seriöst hot riktats mot feminister genom den lilla fjantens humor och sarkasmer.

Jag tycker det är direkt beklämmande att politiker knappt tillåts ha någon som helst informell och familjär zon, att allt de säger ska tas bokstavligt alltid. Jimmie Åkessons “rövskalle”-epitet på en journalist höll på att blåsas upp som något allvarligt när det på sin höjd är ett lite lustigt uttryck som vi kan få twitterskämta om nån vecka. Fan låt de folkvalda svära och groda sig lite! Hur lågt i tak ska det vara? Vi tjänar alla på att i alla fall ha så mycket humor att vi fattar när nån inte menar allvar.

Så jag vill släppa ordet fritt. Gör inte detta att alla yttranden ska klara sig utan uppmärksamhet på Face eller andra sammanhang? Nja. Minns du SD-politikern som något likartat menade på Facebook man skulle skjuta av folk? I det fallet var reaktionerna fullt rimliga då det pekade på SD-värderingar som faktiskt finns – men inte att partiet vill skjuta folk utan för att det styrker hur SD pekar ut dem de anser vara icke-svenskar. Tonen var inte det intressanta utan invandrarhatet den visar på. Och att hata invandrare är ett större problem än att hata åsikter man inte håller med om.

– – –

Bonus! Nån rövskalle pratar om Jimmies bristande självkontroll på Newsmill.

Jimmie a break…

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.