Såhär är det:

Det enda riktigt viktiga med att en skvallerbok om kungen kommer ut är att visa hur samhället är som en rik pappa som betalar åt en lallande son. Ifall det finns någon otrohet eller liknande är det kanske inget att gå i taket för av moralskäl och det gäller det mesta som kan komma fram. Men det är lall, alltihop. Representation my ass, från Bruneikramande till nassedart. Liksom spelar det nån roll vad obetydliga kungen gör? Ja – eftersom han inte gör något!

Pengarna i sig bryr jag mig inte om. Det hade inte gett så mycket mer vård, skola eller omsorg att inte ha kung – såna argument är närmast värdelösa – men bara se det som det är: Vi är pappa. Pappa betalar.

– – –

Läs även: Björn af Kleen i Expressen.

Och kanske: Jag om Rusz om knugens kuk.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.