Legitimitetsproblem

På väg till min arbetsplats åker jag förbi en hållplats där LO:s reklamaffischer hänger. Reindfeldt upp och ned och MEGAFEL vertikalt skrivet över fejjan hans. Vad i helvete, LO.

Idag skriver folkpartisten Yvonne Stein om LO-kampanjen på SvD Brännpunkt, jämför med vanlig produktreklam och avslutar med OMG hur skulle Sahlin reagera om det var hon som mobbades i borgarreklam OMG OMG?!. Hon menar att det närmast borde vara förbjudet med sådant negativt kampanjande. Vad i helvete, Stein.

Även jag dissar LO-kampanjen i tryckt press idag, i en liten bisats ur enkätsvaren i ETC Göteborg, men jag skulle varken önska att det var förbjudet eller tycka att negativt kampanjande är av ondo. I krig och politik utger sig alla för att vara goda och ha bästa svaren, och är de inte goda ska det banne mig bemötas. Fick jag inte negativkampanja skulle jag inte kunna påtala att SD:s “politik”, även mycket av det som kan verka harmlöst, faktiskt är främlingsfientlighet. Man måste kunna affischera och säga: Alliansens förslag X leder till jävelkonsekvens Y – Vi är alternativet. Allt annat är typ som att be någon spela bättre musik själv då om de inte gillar band Z.

Jag skäms över att vara nån sorts rödgrön dude när jag ser LO:s affischer främst eftersom jag tycker den är töntig. Det skulle jag tycka även om vänstern eller sossarna tryckt samma kampanj. Sånt där tugg hör hemma på revolutionspubertala klistermärken på elskåp, eller i denna blogg, inte på en stor officiell kampanj. Men då LO faktiskt inte är ett parti utan en fristående organisation blir det hela än mer problematiskt.

Har inte LO problem nog med att faktiskt inte representera alla sina medlemmar? Jag hatar att det finns människor anslutna till LO som inte kan se hur antifackpolitiken som kom som ett brev på posten efter förra valet var deras alliansröstande rövars fel, men de finns i rörelsen. När de ser sina medlemsavgifter spenderas på annan politik kommer det bara vara skadligt för LO i slutändan. Hade vi inte nog med avhopp? LO får gärna kampanja politiskt under valrörelsen – men det ska vara fackföreningsrelaterat och inget jävla fjuddivuddivutt.

– – –

Update: Detta legitimitetsproblem gäller även bytet från negativt till positivt med “megabra”. Even mo pisk till både LO och Stein med andra ord.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Legitimitetsproblem

  1. Pingback: Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Mobbingskolan

Comments are closed.