ESCBON: Kalkonen

Ska vi tala kalkon i Eurovision blir det naturligtvis inte mycket mer påtagligt än Irlands briljanta lulzbidrag från 2008 – Irelande Douze Points med kalkondockan Dustin The Turkey. Många kan ha missat den spektakulärt fåniga showen då semifinal var så långt kalkonen kom det året, och jag vill minnas att Sverige deltog i den andra semin (vilka förutom oss inbitna kollar på semin aktivt annars?), och därför är det förstås givet att tillägna ett bonanzainlägg till spektaklet. Kolla nu på videon först.

Så jävla dåligt fast på det bästa tänkbara sätt. Att de kunde med att bära in fågeljäveln med seriösa miner! Kanske hade det varit ännu roligare om kalkonen som metafor för misslyckande faktiskt haft en motsvarighet på engelska, men nu rörde det sig istället om en sedan länge etablerad och välkänd tevekaraktär. Som att vi skulle skicka Markoolio eller Electric Banana Band ungefär. Däremot är det uppenbart att irländarna tycker det är lika roligt som vi att skämta med franska poängangivelser. Irland fick dock inga tolvor, trots att kalkonen var så cocky (HÖHÖ).

Att just Irland stod för ett så uppenbart chanslöst bidrag är extra roligt med tanke på deras forna glansdagar som de annars brukar jaga repris för varje år, med samma trista balladförsök. Som tyvärr återupptagits efter fågelfailen, även om årets irländska ballad faktiskt inte är helt kass.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.