They’re still partiledare from the block

Det var inte bara för att jag hade text att skriva istället som jag sket i att se på partiledardebatten igår. Det är också för att det är så jävla dumt att hausse skapas kring blockpolitikens absolut tråkigaste yttring. Mest, dock, för det idiotiska likställandet av partier och deras ledare. Jag säger bara stackars alla andra små namn i maskinen.

Jag brukar slentriangnälla på partipolitik för att det känns stelt och blir för lite ideologisk diskussion, men frågan är om det inte är för lite parti i partipolitiken också. Block, frontfigur, punkt slut. Nog för att det blev bisarrt när sossarna körde parallella Ja/Nej-kampanjer under euroomröstningen, men vi lever i parodin enad front varenda val utan att höja ögonbrynen.

Tevedebatter skulle kunna peta lite i det här. Skit i de gigantiska blockmötena om livet, universum och allting – kör lite specialtema istället, så kan partierna skicka sin spetskompetens på respektive område. Istället för bästa floskelmakare och snyggast hy. Så slipper vi få upp plötsliga idiotfrågor om burka som att det var av brett intresse dessutom.

– – –

Update: Ali Esbati är rolig om olika popularitetsomröstningars värde. Facepalm.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.