Och nya stenkastare skapas just nu

GP fortsatte även igår och idag att kartlägga Våldsvänstern™ som förstasidesgrej, vilket framstår som alltmer äckligt i takt med att vittnesmål från COP15 i Köpenhamn börjat spridas via Twitter etc (nätupplagan har dock prioriterat om i skrivande stund och väljer istället att på bästaplats rapportera om, ja du anade det, nya massarrester och batongslag från våra danska vänner (DN är lite utförligare ännu)).

Panam har precis publicerat vittnesmålen från de som arresterades häromdagen och som valt att anmäla danska polisen för, ja, mycket mer än bara massarrester och förvaring. Själva “lymmelpaketet” är ju ett helvete nog i sig, hårresande nog med entusiastiskt stöd från vissa svenska håll, men det värsta är som vanligt de informella delarna av polisens våld på demonstranter – ja det är faktiskt skyldiga som oskyldiga sak samma.

Har du hört den här förut: I demokratier tillåter vi inte tortyr. Vi tillåter inte inhuman behandling av vare sig dömda, åtalade, misstänkta eller oskyldiga. Vi får gå på toaletten i arresten om så bara i ett jävla hål i golvet och vi får inte pepparspray i ögat ens på death row. Man tycker att brott mot en så enkel sak borde vara nog för till exempel Per Gudmundson att tänka en gång till på vad han skrev i SvD:s ledare häromdagen. Men det är väl för mycket begärt. Han tycker att det är viktigast att staden hålls kliniskt ren under och efter en ansamling av hundra tusen jävla människor.

Vad sägs om det här: Göteborgs Stad, i samarbete med Go:thenburg, inför Åspaketet inför sommaren 2010, döpt efter alla inresta för Kulturkalaset från orter som Alingsås eller Borås. I det tillåts polisen anhålla hela busslaster med boråsare som misstänks komma att skräpa ner under kulturkalasandet. Langos på gatan är ovärdigt en demokratisk stad och nedskräpande element måste därför betraktas som subversiva och skeppas ut till Saltholmen där de sedan placeras på båtar till Vrångö där ändå ingen bor. -åsarna ska bort från våra gator!

Att driva politik genom våld och utpressning må bidra till lagar som lymmelpaketet. Men hur många nya stenkastare har man skapat genom det paketet i sin tur? Tack så jävla mycket danska staten för alla nya extremister som nu vill hämnas på allt och alla för sin urinvägsinfektion.

Läs även Johannes Forssberg i Expressen, Petter Larsson i Sydsvenskan samt Isobel i verkstaden. Oh, och Niklas Hellgren. Det är många nu.

– – –

(Denna grej sabbar just nu för mitt Pillow-bloggande men det kommer också snart.)

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Och nya stenkastare skapas just nu

Comments are closed.