Blow up the Face with an intimate blaze

Viktor Barth-Kron fick mig att tweeta ut i ingenmanslandet före nån vaknat och läser, på bussen klockan 6 imorse, att det var det värsta gubbagnället på Face sedan 2007. Det har inte lagt sig. Nu kanske det ska revideras till att det inte direkt är gubbagnäll utan snarare kunde riktas mot bland andra glada datorseniorer, det är i själva verket en mycket specifik gubbism som bara finns hos de nuvarande yngre generationerna – tills de blir lämpligt gamla.

Alltså vad han skriver i sin lilla kolumn är att det är så obehagligt att man på Facebook får veta privat information som inte skulle sägas direkt i köttvärlden, genom statusar då, att folk är dumma i huvudet som skickar inbjudningar till test och ännu mer dumma i huvudet för att de gör testen själva – eller Gud förbjude farmar får. Han säger åt oss att folk är prettofjantar som skriver banalpoesi som status. Han säger åt oss att vara lite coola och ha distans och vara lika bra och nere med Face verkliga potential och mening. Precis en sån där sak som surmiffona som höll sig undan Face helt pladdrade om 2007 (och tidigare, men jag skaffade först då).

Du Viktor, du vet för det första inte the first thing about sociala medier och hur de kommer att genom användarna etablera sitt eget system, sitt språk och sin etikett – gärna flera paralleller dessutom – och Facebook är sedan länge i mångt och mycket dominerat av fårfarmare. Men inte om man väljer att använda Face annorlunda. Du får gärna göra slut med boskapen om du kallar dem det, men det är äckelarrogant att skriva en kolumn om det.

Vidare är det inte som att alla fattar att de skickar inbjudningar till hela vänlistan, det är inte som att alla varken vill eller kan använda Face som du vill, och att lacka på folk utan techsavvy-lust och med andra intressen än din digitala rasbiologi är … äckelarrogant.

Och lustigt! Vad vi har är ju fejden mellan en ung arrogant sort som inte fattat sociala medier i allmänhet eller Face i synnerhet och en annan sort som inte heller riktigt fattat, men som också skiter glatt i den saken. Det är också lustigt att VBK inte bara LÄR SIG LITE BASIC FACE som att han kan välja bort status etc från dem han föraktar.

Så är det ganska lätt att skita i det man inte vill se. Eller ska vi undvika alla sidor med reklam också?

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.