Att välja sin tro and/or pressa det på andra

Samtidigt som nån präst vill avkraga sig (fett verb!) är hatarna mot RSFU:s lektioner i skolan fortfarande fast i analen. Det är ändå ganska relaterat, de två grejerna. Varför de är fel ute alltså.

Jag ska börja med att erkänna att det faktiskt är ett avsteg från Bibeln att Svenska Kyrkan vill viga samkönade par. Det är förstås lika bra att de som inte gillar detta hoppar av och tar sig till nåt annat samfund (det känns inte orimligt att SD och likar skulle kunna få för sig att det kommer öka antalet muslimer i Sverige och gnälla om det, eller har de redan gnällt rentav?). Men som argument? BITE ME.

Hur mycket i Bibeln står det annars som Svenska Kyrkan, och frikyrkorna till stor del, skitit i 4 ages? Jag minns en rolig insändare i DN, som jag tyvärr inte hittar nu men har urklippt, där en fundersam man undrade hur Bibeln helst ville att han skulle döda sin granne som envisades med att arbeta på vilodagen. Det är knappast det enda som kyrkan frångått, och troligen det varken minst eller mest extrema exemplet.

Religiösa hatare på gayness kommer förstås hävda att nogayism är viktigare än några fjantiga regler om vilodagar och annat, men det är just här som kopplingen till RPM och Skytte och resten av de analfixerade kommer in. Bara genom att göra en sån värdering har man petat runt i Gods supposed words och bestämt helt utifrån eget huvud vad som är viktigast. Var finns, i skriften, tyngden i just knullregler som inte finns i andra regler? Bögvigsel stod inte med i några budord ens. Onani, not so much.

Alltså försök inte ens battla sekulära på den rationella planhalvan hörni.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Att välja sin tro and/or pressa det på andra

Comments are closed.