Oh No, Ayo Technology

Got me singing aaaaayo, I’m så jävla trött på att höra Ayo Technology. Covern alltså. Vahettere han killen med gitarr som spelar den fint och lugnt fast det är en tevespelsbanger med Fiddy och Justin. Milow ja. Förstår du vad det är vi har fått på halsen nu?

Förra årets sommarplåga – som dessutom lever än bland de stackars gatumusikerna, som säkert hatar den men tvingas spela ändå – var ju Mraz I’m Yours. Också en kille med akustisk gitarr, och svalt och nedtonat. Det är nya tider, 2010-talet kommer att etablera det ytterligare: Sommarplågorna kommer vara kille med gitarr.

Förstår du vad detta innebär för parkhängen?

Jag vill nästan ta livet av mig för detta att ännu en låt, som jag först ändå typ gillade*, ska bli ett ondskans redskap i händerna på alla JÄVLA människor som inte lämnar gitarren hemma. Och då har jag inte ens börjat tala om det där med att göra en akustisk cover som may or may not be ironisk på en låt i helt annan genre. Jag har gjort det själv herregud, jag och Jonas spelade Rythm is a dancer på scen som Elevetor Beat för flera år sedan. Men det är ju inte fel i sig, det är bara … ja vafan är det. Liksom hihi titta nu spelar han en hiphoplåt på gitarr, vilken skön kille. Och sen visar det sig att han har noll att komma med. Eller nä, det är nog bara att tvingas höra en ironisk sommarplåga. Fuk dat.

Här är i alla fall originalet, på Spotify. Jag gillart.

– – –

* Faktum är att jag gillade just Mraz redan innan i vissa fall (för det mesta too american), genom låten Curbside Prophet som fanns med till eftertexterna i fantastiska dålig-så-den-blir-bra-filmen New York Minute.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Oh No, Ayo Technology

Comments are closed.