Söndagstraditioner i konflikt

För ett par år sen dansade jag lindy hop i Guldheden på söndagarna. En termin bara, men jag hade nog fortsatt med det om jag inte känt mig så förbannat osäker på att vara den som för (inte för att det är svårt med signaler, utan fantasin för vilka moves som ska in). I vilket fall. Eftersom det var just söndagar jag var där, trots den sena eftermiddagstiden, råkade jag ofta ut för de lite mindre socialt angenäma situationerna att vara så bakis att en dusch inte får bort de sista eventuella spritångorna. Det här var ju när dagfesterna förekom som oftast på just lördagar. Komma dit en sån dagen efter och svettas av dans i par liksom.

Nu har jag bytt ut denna söndagstradition till den att gå på femkronorsuniversitet* hos Dr. Phil nån gång i månaden. Istället för pardans nu trängsel i en liten studentetta med runt 12 pers och uppåt, och jag måste slagit nåt slags rekord när jag under denna helgen inte varit hemma på tre dar och inte haft några kläder att byta till. Och flytthjälp och dans på det. Men jag behövde åtminstone inte röra mig till svettighet där i ettan,  undantaget en rätt lamt utförd övning i de fem grundpositionerna i balett som en annan gammal Sundsvallsbo bjöd på. Plats, och skillz hos deltagarna, gav knappast rätt mängd ansträngning. Och kanske bara min glappkäft som ville ursäkta sig i förväg gjorde det känt för nån annan än Joven att jag haft samma kläder sen fredagen.

Eh. För att få in nåt slags vettigt innehåll i detta inlägg kan jag i alla fall bjuda på en länk till en väldigt rolig och riktigt intressant film från ett projekt av Karl Sims, som Mattias R. visade med anledning av sin föreläsning om evolutionsteorins vidare möjligheter för allt möjligt skoj. Alla måste titta.

– – –

* Vad det är? Citerat från eventsidan:

Idén till Femkronorsuniversitetet kommer från de på engelska så kallade “Coffeehouses”, som spred sig från Orienten till Europa under mitten av 1600-talet. Dessa kaffehus var livliga möteplatser; här träffades affärsmän och lärda, men även folk som varken var bildade eller hade särskilt mycket pengar besökte kaffehusen.

I folkmun kom kaffehusen i England att kallas “Five penny universities” eftersom en kopp kaffe kostade fem pence. Däri ingick också gratis fortbildning då man fick tillfälle att överhöra diskussioner om allt möjligt.

– – –

(Och ja, det utlovade inlägget angående Fejkad Orgasm är under produktion. Det blir två.)

This entry was posted in vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Söndagstraditioner i konflikt

Comments are closed.