Yo la tengo.

Jahapp nu länkade jag i ett inlägg alldeles nyss till inlägget som länkar vidare, så du får fan bara scrolla till förra nu, för nu orkar jag inte mer selfpingbacks. Men jag har i alla fall fått mig ett internt Eurekautrop häromdan.

Skillnaden mellan kvinnor som inte får ligga och män som inte får ligga, alltså de som tänker det om sig själva, är att männen har en annorlunda syn på skälen därför. Ingen bryr sig väl om nördtjejen är snäll eller inte ens offentligt, men killarna säger ju hela tiden att de bombarderas med yttranden att snälla killar är the shiznit fast det inte funkar i verkligheten. Alltså som de tänker sig verkligheten. Nördtjejen kan ju bara hålla sig till att det är fel på henne själv medan nördkillen kommer utveckla ett speciellt hat mot världen också. Och typ bli Pär Strömmar. Det är ju därför de älskar att fortsätta sprida myten om Snälla Killen och dennes glory.

Oavsett lika förekomst och andra frekventa likheter kommer det alltså fortsätta vara männen som gör sina filmer och serier och låtar om att inte haffa snyggbruden eller kompiscrushen eftersom de tror det är ett samhällsproblem de beskriver, när de egentligen är samhällsproblemet själva. Och kolla bara på typen de blir kära i – lyssna igenom Vara Vänner en gång och tänk efter vem bruden Hellman vill ha verkar vara. Snygg mest. För inte fan är det umgänget han är kär i om han nu mest plågas av att tala om allt. Eller som i andra låtar där hon rör höfterna försiktigt när hon går. Det är, jepp, den vanliga madonnan som blir till hora när hon plötsligt hamnar i klorna på nån som vågar fråga vad heter åtminstone.

Att inte säga hora räcker inte, man ska bete sig som att man inte tror på Horan heller.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Yo la tengo.

Comments are closed.