Nya klasser nya freaks.

Som sagt. Jag går en lingvistikkurs bara för att ha lite schema att gå upp till på morgonen, och för att det är sköj. Men så får man ju handskas med de vanliga A-kursproblemen. Vi har förstås inte nåt direkt miffo i min nya klass, verkar det som (ännu?), men en snubbe har hunnit ställa ett par underliga frågor.

Första dag: Vi pratar lite om klassiska faktorer som påverkar ens språk, klass kön utbildning blabla. Snubben: Religion då? Lärarn: Mja inte så mycket forskning på det. Så långt inte nåt särskilt förutom att det väl kändes som en oviktig faktor om man inte snackar prästasociolekter.

Andra dag: Vi pratar gester som efterliknar eller tydligt länkar till dess mening. Snubben ba: Muslimska terroristers pekfinger! Och jag tänker att här har vi nån med hang-ups.

(Andra dagen får jag även reda på att Akos vänner en gång sökte ny kollektivmedlem och fick påhälsning av mitt gamla klassmiffo från musikvetenskapen, som viftade med en knippe sedlar och ba jag blir utkastad snart!)

This entry was posted in vardag and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Nya klasser nya freaks.

Comments are closed.