Men hallåå var är ni när vi snackar riktig debatt om riktiga saker?

Veckans debatt-hype, provokationen från Gyllenzandén (catchy nick eller?), skulle kunna vara McDonkens nästa reklam enligt konceptet Ingen big deal. Det är sant att stycket som löd “När vågar vi erkänna att det kan finnas ömhet i ett slag över munnen? Och hur kan vi hjälpa misshandlade kvinnor, om vi hymlar med den magnifika kraften i ett försoningsknull?” var helt bisarrt i sin dumhet, men det är ju bara för lätt att se att de a) provocerar och b) har nån slags flummig poäng som kunde sagts lite smartare om de inte ville hålla på och provocera.

Nån Jonas i orginaltextens efterföljande kommentarer slår in spiken:

De flummar alltså runt, Gyllenzandén, de slungar iväg lite agn i sjön och ser om nån nappar. Folk har börjat skriva om saken på detta sätt redan, så bakslaget för min inställning är väl redan här, men jag framhärdar.

Alltså, det är ju inte bara flum. Men de har medvetet formulerat det på ett vagt sätt snarare än debatterande. Det är dumt. För det vi ser här är inte något att reducera till en text som vill få dig att ömt slå din älskling på käften.

Vi skämtade oerhört fjantigt i lördags om att knulla hela familjen. Juha och jag tävlade i att vara grova i olika scenarion med mig och min typ svärfamilj. Det har väl inget med nånting att göra, förutom den lilla formuleringen att knulla familjen. Gyllenzandén droppar äkta radikala saker som att skaffa älskare och att inte nöja sig med stå ut, död åt äktenskapet, men de grejerna skiter fan alla i att kommentera. Och det är förstås inte för att alla som reagerat är korkade, utan för att författarna är korkade. Fan skulle de hålla på och provocera för, det är ju bara kuken. Nevertheless:

Ja, det är känslosamt med make-up sex (nej, jag tror inte de menade de ofta förekommande våldtäkterna efter en misshandel av sin partner). Ja, det är förstås känslosamt att flippa med ett slag också, men det man kunde sagt är ju att känslor är viktiga och inte helt dumma att lita på i sina dagliga val, men de är också väldigt mycket möjliga att hantera och kontrollera och göra om till någon annan typ av känsla. Och där kommer ömheten för någon som tror på den man älskar agar man in, och den kan man ju erkänna som existerande, men den spelar ju fan ingen roll heller för den som får slaget.

Förlåt mig om jag också stannat i flummet nu, men ändå, om vi säger såhär: Vad den svenske mannen sysslar med just nu medan han går omkring och känner sig jämställd är inte alls någon jämställdhet. Jag tror inte han aktivt ska känna att han är jämställd om han verkligen är det. Du kan inte känna till vad det är och hur det känns, jämställdhet, för den är inte här än. På samma sätt är den där jävla mjukisen som alla hävdar finns inget annat än en synvilla och missuppfattning, för vi lever inte i jämställda landet, vi lever i landet som trevar fram lite försök. Alla korkade idioters missuppfattning om hur man ska bete sig ses hela tiden som vad jämställdhet gör med oss i ännu mer korkade idioters ögon (hej Ström! hej remixen!) men det är ju bara larv och löjl.

Klart som fan vi ska vara biologiska varelser. Vad gör med mansroll och kvinnoroll är däremot redigt långt ner på listan av konsekvenser. Inte minst för att det faktiskt handlar om roll. Tror Gyllenzandén på den där frustrerade mjukisen som konsekvens av jämställdhet? Jag vet inte, jag fattar faktiskt inte. Jag bara extraherar lite tankar jag får och resten kan vi väl skita i. Det är så vi ska hantera virrpannor, inte hålla på och sura. Remix that shit!

BONUS: Niklas fucking Strömstedt är minst ute och cyklar av typ alla.

BONUS2: Ännu bättre alternativ nick på duon: GZA!

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Men hallåå var är ni när vi snackar riktig debatt om riktiga saker?

  1. Pingback: Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Mystik Schmystik.

Comments are closed.