Stress.

(Jag får inte bädda in video på blogginlägg om jag inte ger pengar till WordPress så följ denna länk istället för att veta vad jag snackar om.) Det har dykt upp en video till Justice-låten Stress. Jag är nog lite sen för dagsfärskhet och dessutom har jag ju nästan rakt av snott ämnet från annan blogg, men vill man säga nåt så vill man.

Det är det gamla Clockwork Orange-dilemmat en gång till, fast utvidgat. Till dramatisk musik går ett gäng ungdomar runt i stan och klottrar, slåss, snor, slåss mer och snor en bil och spränger och slåss (spam spam eggs spam bacon and spam). Outvidgat rör det sig alltså om till synes spekulativt coolhetsvåld som kommer glos på om och om igen av de som gör sånt själva eller bara drömmer om det. Du vet, oberoende av tanke bakom och faktiskt budskap är det svårt att komma ifrån att inspiration ges. Men detta är ju inte det mest intressanta.

För eftersom det rör sig om förorten, förortskids och specifikt franska förorter, har YouTube-klippet redan miljarder inlägg där “helfranska” miffon langar främlingsfientlighet och förortsromantiker snackar om falsk bild och hur fint det är egentligen. Och det börjar kännas som att hela syftet var att locka fram just en sån diskussion. Se vad deras motsvarande svennerasister har att komma med nuförtin. Det plus att slutet tycks mig slänga en känga på mediefrossande i våld, samtidigt som man själv frossar (hello Natural born killers !). Det som verkligen talar för att man själva frossar och vill tycka lite coolt är ju den sjukt snygga jackorna med Justice-korset.

Det är ganska viktigt att ha koll på hur de där svennerassarna resonerar, så jag läser väldigt intresserad varenda kommentar. Gud vad de är dumma i huvudet. Fattar du franska har du en miffo-treat att vänta dig.

– – –

In other news på stressfronten har uppgiften vars deadline jag fått för mig hade ett junidatum tydligen sin deadline imorgon. Knulla. Jag är sämst, och hade du redan läst detta såg du kanske att jag trodde det var en ändring men det var inte ens det. Jag är sämst. Jag tror inte jag pallar, men det vore skönt att få klart. Jag fixade i alla fall med god marginal G-nivå på grammatiktentan, ett nedköp sen senaste VG men vem fan bryr sig.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.