Defoxmulderation

Som slav under hype, jag kollar på Californication (men med franska subs! råkade vara såna i tankade versionen och jag tänker låtsasplugg, oh yeah). Lyckligtvis är det bra. Närmaste jämförelse jag kan göra är väl Entourage, fast som det var i början (lite sämre med andra ord). Selling point: sex. Mer som syns än i Entourage, mindre än i Tell me you love me.

0123.jpg

Om vi istället tar egenskapen hur pass spekulativt sexet är blir resultatet tvärtom. Alltså fortfarande i mitten men med omvända flanker. Tell me you love me visar pung, men det är skit samma eftersom sexet är viktigt (som fan) för serien som sådan. Det är i princip ämnet. Hank i Californication har en massa onödigt och halvt tvångsmässigt sex, det är en funktion det med, men det är inte temat för serien.

I vilket fall är det som jag främst tänker på i jämförelsen med Entourage inte hur mycket T&A man petat in, utan ämnet ytligt L.A. – visserligen en bisats i Entourage men alltid närvarande – och hur catchy det är. Alltså det är kul att se när Hank både drygar sig och agerar vardagshjälten som muckar med telefonprataren på bio. Sex är ganska kul också (slagen i ansiktet av 16-åringen!), men lite jobbigt att sprida ljuden ut till andra rum där Aron eller Ako sitter och säkert undrar vafan jag ser på egentligen.

Ok. Det finns klyschor, inte så få. Klyschorna regeras av mästerklyschan Cynisk badass manlig författare som skriver i manlig tradition à la nån valfri Keroac er sumthin. Det är ju sådär coolt. Men jag vill inte klaga via bojkott. Problemet har ju dessutom aldrig varit förekomsten av dessa karaktärer utan bristen på dito brudar, eller överlag en liten variation. Men, ja, den moderna varianten av klyschan har åtminstone uppdaterats med nyanser som exempelsiv denna series ovan inflikade få-på-käften-i-sängen-av-liten-brud. Klyschorna får alltså vara tills vidare.

Men var kommer den där grejen leda med att han skriver om hur L.A. förstör brudar? Nog för att man gärna får påpeka det lite bisarra peddoelementet i rakad fitta och vara allmänt ifrågasättande om ideal -> boob job (eller ännu värre, I-världens könsstympning “intimkirurgi”), men börjar det barka åt att han bara vill åt en sån där kvinna som inte skulle ha sex med honom for fun, eftersom hon är en true madonna och moderskandidat, måste jag nog få lite spel. Men vi är inte där än.

Istället: fler skoj detaljer! En hund som heter Cat Stevens. Att Hank kallar nämnda hund för Yusuf Islam. Att Hank blir stött på med den klassiska metoden Handen på låret under bordet. Yeah, jag vet flera som fällts på det viset. Räck upp en hand om du vill. Jag gör’t.

– – –

Imorgon börjar filmfestivalen för oss som har vänner med ambitioner. Yoho hämtade ut biljetter till extravisningen av den annars slutsålda Lust, Caution och jag fick den som var över. Jag är tacksam, men också väldigt imponerad av Annso som tvingades att faktiskt säga lösenordet när hon skulle hämta sina. Yoho kom undan billigare.

Nammurtlegnujd.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.