Akta dig för dröppel

Jag kan inte känna mig särskilt entusiastisk över E.L. James toksäljande Fifty shades of Grey, men det är säkert trevlig slöläsning för svällkropparna om man har rätt smak. Orkade jag läsa den kanske jag skulle ha åsikter om genusaspekter och BDSM-skildringen, men den är åtminstone intressant som popkulturfenomen. Och förstås, som exempel på mediabevakning av erotisk litteratur i allmänhet.

Idag publicerade GP en artikel om författaren (texten kommer från TT och finns säkert i fler dagstidningar i veckan) där märkliga frågor om författarens egna sexliv tas upp och dessutom har blivit rubrikvinkel. Hihi, porrförfattaren är pryd och vaniljig egentligen, hihi. Jaha? Inte för att man längre överraskas av hur verk och person jämt ska blandas ihop, men att gotta sig extra när det gäller sexualitet är ytterligare ett snäpp korkat. Varför människor blir förvånade av att någon kan skriva om ett sexliv hen inte har är helt ofattbart.

Men så spelar hon förstås med också. En korkad fråga om varför boken ger en monogam historia – och har ni hört så tokigt: helt utan gaysex och trekanter! – besvaras av James med något än mer korkat. Det är ju hennes fantasi, att förhållandet skulle vara helt monogamt var viktigt för henne för att “jag vill inte bli smittad med något läskigt. Det är en hälso- och säkerhetsaspekt, säger EL James och rodnar.”

Jo jo, är man inte monogam får man allt sjukdomar. Även i fantasin? Kanske vore det något för E.L. James att skriva in kondomer i sin fantasi, också i en monogam sådan.

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Akta dig för dröppel

Comments are closed.