Åh, Loreen

Ett tag såg det ut att bli en närmast religiös upplevelse för mig, när Sverige nästan var klar vinnare och Serbien verkade plocka andraplatsen. Eftersom jag varken hejat på Sverige förr eller sett mina två favoriter bli etta och tvåa hade det varit episkt. Dock att jag nöjer mig, minst sagt, med Loreens vinst. Det var så himla fint att se, så rättvist, och en sån lättnad efter rädslan att snuvas via nåt Gamla Söta Gummor-LOL.

Eftersom semifinalens framträdande var långt ifrån felfritt fanns också oron att Loreen själv skulle tabba sig, men nej, som du ser ovan var det magiskt.

De andra då? Jo, det gick väl som det skulle och Norge kom sist till min stora glädje, med nästan inga poäng alls. Turkiets båtpantomim och Lordi-lollet från Finlands röstsiffror gav annars mest långvariga skratt i den Almestadska tevesoffan. Ja, i själva tävlingen då, för efteråt fanns inget roligare än Björn Söders besvikelse och påföljande humortråd som jag förstås skärmdumpade till print screen-dagboken.

Nästa år är jag säkert motvalls mot svenska låten igen, men åtminstone är jag detta på hemmaplan, kanske i arenan, viftandes nåt annat lands flagga. Tjipp och hej!

This entry was posted in seriöst and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.