ESC 2012: Inför semifinal 2

Okej dags för semi nummer 2 ikväll. Här några bidrag att kolla in:

Serbien: Željko Joksimović – Nije ljubav stvar

Äntligen en bra ballad! När man hör detta fattar man att det inte är inbillning om man tyckt resten är sömnpiller.

Makedonien: Caliopi – Crno i belo

Man tror att det ska vara en seg ballad, sen kommer några markerande hårdrocksriff och stråkar, och man tycker att okej skönt med lite action, men sen blir det en vanlig galopperande hårdrocksgrej som är svintrist.

Nederländerna: Joan Franka – You and me

Lol, fjäderskrud? Detta är en så sjukt dålig låt, okarismatisk sångerska och indianleken i showen är totalt omotiverad och ger även lite rasistvarning. I musikvideon ska det vara nån slags nostalgigrej att hon leker indian som liten vilket kanske är ursäktande men fortfarande omotiverat i sammanhanget. Denna veckas motsvarighet till Lettlands Beautiful song – bara pinsamt dåligt utan att vara kalkon.

Malta: Kurt Calleja – This is the night

Tjohej, arkeologerna har grävt i 90-talet och hittat en David Schwimmer från Malta. Tummen ner.

Vitryssland: Litesound – We are the heroes

Kläderna. Kläderna! Det var bara det. Synd att de inte låter som Michalis Rakintzis grekiska klassiker Sagapo, och tur att inte Danny vann i Sverige så att sci-fi-kostymerna hade krockat.

Ukraina: Gaitana – Be my guest

Dat R&B-stadiumtechno. Behöver inte vara så dåligt, men denna tar för lång tid på sig för att komma igång helt. Hade jag hittat den på en technoblogg skulle jag inte laddat ner den. Dock att om sångerskan är bra live kan det bli andra bullar. Ukraina gör åtminstone aldrig bort sig.

Bulgarien: Sofi Marinova – Love unlimited

Direkt efter Ukraina kommer alltså nästa untz untz-låt. Faktiskt mer min typ av untz, men den är tyvärr för platt också. Sökes: en tyngre remix.

Sverige: Loreen – Euphoria

Fuck yeah. Fortfarande helt tagen av att verkligen älska en sverigevinnare.

Georgien: Anri Jokhadze – I’m a joker

Jamen visst är du en skojare! Detta var ju inge bra. Det här är typ ett musikalnummer i en actionkomedi när skurken skryter om sin onda plan via en dålig sång.

Turkiet: Can Bonomo – Love me back

Och Turkiet kontrar med medelhavspiratmusikal. FRUK-TANS-VÄRD refräng, riktigt provocerande.

Estland: Ott Lepland – Kuula

Riktigt klassisk ballad. Bra sång och fin och så. Inga fyrverkerier men hoppas på denna och Serbiens låt om några ballader ska gå vidare ikväll.

Slovakien: Max Jason Mai – Don’t close your eyes

Äkta hårdrock! Fan vad roligt. Refrängen påminner mig lite om Edguy, det är ett gott tecken. Inte någon topplåt, men uppfriskande, och hade de bara kört mer 80-tal och mindre 00-tal skulle jag kanske jublat.

Norge: Tooji – Stay

Alltså VAD är detta? Har Norge slutat vara vårt grannland och flyttat österut? Detta känns som ett dussinbidrag från sydöstra ex-sovjet och till och med då brukar sången vara bättre. Helt ointressant och kasst framfört.

Litauen: Danny Montell – Love is blind

Okej, jag ska tala om hur vi skulle kunna göra detta bättre: Man börjar med att skrota sångaren, han kan göra en hjulning med en hand men det är också allt. Släng in honom som dansare istället för han sjunger förjävla illa. Sen tar vi och drar igång tempot efter max en minut istället för halva låten. Och så skriver vi om texten, för det att man vill ha tillbaka något är faktiskt inte ett bevis för att kärleken är blind. Ögonbindeln? Nej, den fattar jag inte varför man ska håna – hade inte resten varit så pinsamt hade en sådan prettogrej kunnat fungera utmärkt.

Då vill vi alltså se Serbien och Sverige gå vidare och det var väl ungefär allt jag bryr mig om tror jag. Inte för att resten suger men jag känner inga känslor.

This entry was posted in seriöst and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.