Lol @ “hen-debatten”

Det finns ingenting att diskutera. Ingen har försökt toppstyra språket. En barnbok har inget mandat. Det är inget politiskt beslut, det är inget kampanjande för såna beslut, ordet kan vara hur konstruerat som helst men lever redan av sig själv. Hen finns och kommer användas och det går inte att göra något åt detta ens om man ville.

Ändå: “Hen-debatten” – en äkta DN-rubrik. Ett segment i TV4:s Kvällsöppet, på vilket folk tittar och rasar/tramsar tillsammans/mot varandra. Lol.

Litet snitt av tongångarna

Ja, visst är språket något att diskutera. En debatt är sällan rätt form, vem skulle ta beslut och hur skulle det fungera? Men om vi drogs med något rent förvillande kanske det varit rimligt som attitydförändring (jfmr “mödomshinnans” allt för långsamma utrotning). Men vilken upplysning saboteras av ett pronomen?

– – –

UPDATE: Kommentarsfältet till artikeln om dödstjärnebygget alltså. Att de orkar!

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.