Eurovisionären 2

Vad jag gillar i semifinal två som sänds i kväll är:

Belgien. Chockad much? Detta är alltså en vokalgrupp som framför nån form av blandkalas med beatbox och doo-wop, som borde vara töntigt men man får a) släppa sina pretentioner lite och b) inse att eftersom ljudmixen i tisdags var HORRIBEL även med Eurovision-mått mätt (noll bas, noll musik, all volym på sången och man måste koppla in bättre ljud än TV-högtalare för att alls uppfatta något), så kommer denna grupps framförande med bara röster att bli det enda rimligt mixade bidraget. Ja, om de kan sina grejer live förstås men det tvivlar jag faktiskt inte på. Bonus för lysande ordvitsandet att göra en låt som heter With Love Baby när gruppen heter Witloof Bay.

Bulgarien. Vet inte varför faktiskt, mer än att sångerskan Poli Genova är gölli och låten är 90-talicious.

Irland. Dessa tvillingars sanslösa frisyrer kanske är i värsta laget, men det ska fan vara spektakulära kläder om man kör Lady Gaga-stilen. Eller det kanske mer är nya Britney. Riktigt bra dänga i alla fall och min andra favorit i år, ihop med Serbien. Viss risk för haveri live, som med Ungern i tisdags då favoriten föll falskt som en förvriden fura. Ändå är Lipstick lätt den låt jag kommer lyssna på mest efter att skiten är över. Funderar på att smyga in den på min bröllopsfestdanslista.

Slovakien är också rätt bra faktiskt, lustigt nog även de med tvillingar som sjunger. Men jag kan i det fallet inte låta bli att jämföra med betydligt bättre R&B-pop, jag ser ingen anledning att lyssna på låten utanför Eurovision och byter i så fall ut deras marschsköna beat mot Alicia Keyes No one istället.

Estlands bidrag Rockefeller Street är förresten årets Las Vegas. Varför sjunger man låtar om hur grymt det är i USA när man tävlar i Eurovision? Ingen vet.

– – –

Edit: Just det, glömde säga att jag förstås hoppas Eric Saade åker ut pga keff och pinsam låt. Första gången sedan nyss nämnda Las Vegas som jag inte ens börjat halvgilla svenska bidraget efter hård indoktrinering via radio under perioden mellan Mello och ESC.

This entry was posted in seriöst and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Eurovisionären 2

Comments are closed.