Om mitt förhållande till körsbärsträd

Jag stannar upp vid Järntorget och tänker oooh, aaaah och så tar jag en bild på de vackra körsbärsträden som blommar vitt över hela torget. Det är en varje år typ av sak, och förstås en av årets absoluta höjdpunkter. Fuck vintern och bring on the good life. Jo, jag är en simpel man. Och en stressad man. Två steg tagna efter att jag fotograferat härligheten inser jag att blommorna är borta på en vecka. De går över till rosa, mörkrosa, nåt ännu mörkare och sen *poff*. Alltings förgänglighet smäller mig i ansiktet och jag minns att min starkaste känsla för sommarankomst är att snart är det över igen.

Så jag passar på i varje lucka att göra absolut ingenting, för då går det som långsammast. Och jag har slutat fotografera på vägen för att slippa vältra mig sen.

This entry was posted in skrivarlinjeprosa, vardag and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Om mitt förhållande till körsbärsträd

  1. Pingback: Majstång | Pillow Talk | Nyheter24

Comments are closed.