Semmelgate 2.0 – Nu ännu värre!

Om nu Erik Helmersson tar sig för att kommentera semlorna som bara flickor fick, och kallar upprördheten för rättvisepanik, kan det vara värt att upplysa om det verkligt bedrövande i frågan. Det har ju inte på något vis att göra med att det absolut var en skitsak i sig.

Redan som det är drabbas bilden av genuspedagogik av grava missförstånd och förväxlingar med amatörers pseudoverksamhet (här skulle jag länka till den där Familjeliv-tråden av en desperat förälder som hade “genustänk” på barnens förskola, men den är raderat så det kan mycket väl ha varit det ljug och trollande som jag misstänkt). Det är jävligt synd, men jag är inte förvånad över att människor utan kunskap om genusfrågor oavsett engagemang eller ideologi får för sig en massa dumheter som når pressen och sen GenusNytt. Vad som däremot är förvånande är hur någon som borde veta bättre får för sig att tokmata trollen och tycka att det är en bra grej – och därigenom göra skadan för feminism, genuspedagogik och allmänt upplyst debatt ännu värre! Då har man godkänt att Pär Ström arkiverar händelsen som “genustänk” i sin tabell över vem som förlorar mest av pojkar och flickor.

Nej, problemet är inte semlan flickor fick. Det är en fjuttig sak. Problemet är dock att pojkarna placeras i en direkt skurkroll de inte rimligen kan förtjäna. Problemet är att detta på allvar framställs som vanlig jämställdhetsåtgärd man borde uppskatta. Jag är ledsen, men oavsett hur rimligt man tycker det är att låta en semla representera någon slags världsläge så kan man inte jobba med så tunga symboliska referenser när det gäller förskolebarn. Det blir bara könskrig, och det är antifeminism – inte jämställdhet. Inte genuspedagogik utan dålig pedagogik.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Semmelgate 2.0 – Nu ännu värre!

  1. Pingback: DN och sorkjakten « No size fits all

Comments are closed.