They ban my records

Idag är det ändå fame-dagen (eller infamy-dagen?). Men svårt att säga något försvarande om är GP-sågningen av Skamlöst som publicerades idag. Jag kan ju inte dissa Mikaela Blomqvists bedömning att vi varit keffa redaktörer om det är så hon känner, jag kan absolut inte fronta på att hon finner det oerotiskt, och jag är väldigt glad att hon framhåller Elise Karlssons novell som positivt exempel (för den har fått stryk av andra som ej fattade). Däremot är Blomqvists kritik av vår ambition att utmana heteronormativitet mycket underlig (kritik mot hur väl vi lyckas är förstås en annan sak).

Public announcement: Att vaniljsex inte dominerar är inte en garanti för icke-normativt. Snarare är det normativt för den delen av heteronormativitet som kallas porr och/eller erotik att spela på “det förbjudna”. Ja, det finns lång tradition av erotik med annat än kuk i fitta. Så var det sagt.

Att undvika penetrationer av kvinnokroppen för att vara mer häftigt normbrytande tror jag däremot hade varit ännu värre för den erotiska läsningen, och särskilt trist då de flesta i antologin (tyvärr) behandlat kvinnor som har sex.

Plz respect it. (Men rubriken “Skamlöst dålig erotik” var skitrolig!)

This entry was posted in public announcement, seriöst, vardag and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.