Nästa stiffa punktlista/Gör valet svårt

Moderatkvinnor. Avgrund. Idag har de helsida i Metro och säkert fler tidningar med den förmodligen mest fördummande och insinuanta kampanjen jag sett hittills. Det är ingen slump att tex Liedman yttrar sig om avideologiseringen av valet just nu, det är BARA plånbok fucking plånbok.

Du kan läsa samma på nätet och göra “testet” också. När jag gör testet själv blir det dock lite konstigt, nästan som att jag vill sabotera för dem. Och hoppsan! Det vill jag också:

1. Vill du själv bestämma över din och din partners föräldraledighet?

Ja, den kommer vara 50/50. Dessutom vill jag bestämma över din, 30/30/30 minst!

2. Vill du få 500 kronor mer i plånboken varje månad?

Nej. Vill ni göra valrörelsen till mutrörelse?

3. Tycker du det är bra att vårdköerna minskat?

Jag ska suga lite på den en stund, vänta…

4. Tycker du det är bra att RUT-avdraget har skapat 11 000 nya jobb?

Jag skulle svarat nej om det varit sant, men nu blir motfrågan: tycker ni det är ok att ljuga om ett dessa jobb är fakta när det bara är en sex år gammal prognos?

5. Tycker du att det är fel att sänka straffen för grova våldsbrott?

Nej. Tycker ni det är insinuant att skriva just “grova brott”? Tycker ni att straff hjälper?

6. Tycker du det är bra med höjt flerbarnstillägg?

Nej. Det är dessutom ekonomiskt irrationellt eftersom kostnaderna per barn borde minska (economies of scale). Men moderatkvinnorna har väl råd med nya prylar till varje barn förstås. Fast vad ska ni då med tillägg till?

7. Tycker du att det är bra att regeringen satsat 1 miljard på att bekämpa mäns våld mot kvinnor?

Ja säkert, men jag hade tyckt det var ännu bättre om varje kommun tvingades ha skattefinansierad jour. Med HBTQ-kompetens samt minst en åtgärdsplan för situationer med omvända kön.

8. Tycker du att kvinnor och män ska få likvärdig vård?

Ja. Tycker inte de rödgröna det menar ni? Eller är det en kuggfråga? Bättre vård till kvinnor säger jag i så fall! (Obs! Skämt. Ifall nån kommit hit från typ genusnytt.)

9. Tycker du det är bra att det blivit 2 800 fler poliser på fyra år?

Tycker ni att det är bra att ingen sett skymten av dessa poliser? Nej, hellre bättre än fler poliser.

10. Tycker du det är bra att jobbskatteavdraget har gett ett vårdbiträde en extra månadslön per år jämfört med år 2006?

Vårdbiträde! Vilket sammanträffande alltså. Ja, jag fick faktiskt betala mycket mindre i skatt när jag arbetat som vårdbiträde senaste åren och det kunde jag ju inte klaga på. Under samma period var det dock omöjligt att få råd till saker som fack, a-kassa (som att det spelat någon roll med min osäkra “anställning”) eller tandläkarbesök så det får väl sägas gå på ett ut.

Plötsligt ser jag hur vårdköerna kunnat minska (fråga 3)! Jag har varken haft råd att vara ledig vid sjukdom eller vågat uppsöka vård av rädsla för kostnaderna. Tänk vilken medborgare jag är som varit med och kortat köerna för andra mer bemedlade bättre behövande.

Ja, du fattar ju. Kul att det heter “Ska vi göra valet enkelt?” också. Ba NEJ det ska ni inte. Tack.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.