Kötta klimatet

Jag är inte direkt den som konsekvent kan döma ut köttätande nåt vidare. Hemmavegetarian och festköttätare, gelatingodiskramare och frossare av smältost de löpe. Såna grejer. Men tack och lov har jag vuxit ifrån den helt ofattbara inställningen att det inte är riktig mat om kött saknas. Detsamma kan inte sägas om Claes Arvidsson i SvD.

En vegetarisk dag i veckan. En dag. Det är verkligen en minimal insats och ändå skrattar Arvidsson både de rödgröna och miljön rätt i ansiktet. Jag skulle nöja mig med att bara tycka det var omogna tönterier om det inte var så jävla provocerande att människor på allvar kan tycka det är så värt att kötta klimatet fullständigt.

Men även om man då fullständigt skiter i både djurrätt och klimat: att “tvinga barn”? Gimme a fucking break. Barn tvingas alltid att äta saker, kött eller inte. Barn är the original crying while eating! Skolmaten har verkligen inte varit ett undantag där. Jag lovar att ungarna tar en god vegetarisk mat anyday framför lapskojs.

– – –

Update: Kul att Arvidsson följer upp med att i punkt 6 håna nästa djurrättsförslag av S. Typ Haha hoho, älska skratta, glada grisar det var det töntigaste jag hört. Så oerhört osympatiskt.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.