Veckans WTF

När jag och Panam är på möte med kvinnan som vi ska hyra lägenhet av snart så ringer någon, från okänt fast nummer. Dåligt tillfälle men jag kan aldrig inte svara. Ursäktar mig, kliver ut ur rummet och trycker igång. Ja hej det var NN från Arbetsförmedlingen. Jag ba Eeeh ok, hej?

Det visar sig att de försökt få tag i mig – per brev som jag inte fått eftersom jag flyttat och inte hade råd med eftersändning. Och nu får jag höra att jag slösar deras värdefulla tid då jag inte hört av mig som jag borde. Skulle jag? Jag har inte fått någon information! Om det inte ens försvinner i posten utan återsänds kanske det är en hint att till exempel RINGA eller MAILA, via mina alltid aktuella uppgifter, istället.

Senast jag hörde något från dem verkade det ju som att de plockat bort mig för att jag inte uppdaterade nåt formulär. Jag hade mina timmar i vårdish och tänkte skit samma för stunden. Men nähä. Jag har tydligen rapporteringsplikt även som totalt ersättningslös kretin som bara valt att leva snålt och hålla käft.

Så fick man babbla där i tio minuter och de skulle skicka mig nån skit. Nu sitter jag här med ett papper hemskickat som jag ska få mina chefer på äldreboendet att skriva på, en garanti att jag jobbat, av jag vet inte vad för skäl. Dessutom precis när alla är på semester plus att mitt vik är slut och jag kanske inte kommer tillbaka mer (återkommer om det). Och så ska jag flytta, men denna gång med eftersändningslyx.

Anyhoo. WTF. Så många underligheter i detta:

1. Varför har inte Arbetsförmedlingen möjlighet att få min korrekta adress via folkbokföringen när en sketen Statoil-mack får upp den på två röda med angett personnummer?

2. Rapportera hur jag jobbar? Hela problemet med att jag jobbar timmar och är mer arbetslös än sysselsatt är att jag INTE KAN RAPPORTERA. Jag vet ju inget, de ringer mig efter behov.

3. Vad gör det dem om jag har jobb eller inte så länge de slipper mig? Rapportera snuten då om ni tror att jag typ organiserar helikopterkupper for a living.

Alltså all is well med att de faktiskt redigt utreder deltidsarbetslöshet. Det är till och med skitbra. Men ringa upp mig för i princip en utskällning? Kontraproduktivt tjohej.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Veckans WTF

Comments are closed.