Det är ju påsk, jag har ätit ägg

Påskhelgen är fan oändlig. Och då har jag ändå jobbat tre av fem helgdagar – eller jag ska jobba ikväll så efter det stämmer siffran. Kanske har känslan just i år att göra med att Panam är borta till fjälls med sin familj och jag sitter i ensam i lägenheten hennes, i vilken jag håller på att flytta in. Men jag brukar känna såhär annars med. Förresten är ju jobbandet också bidrag till oändligheten, kvällstiderna är extremt långdragna och stilla.

Jag hade kunnat önska att jag hade en liknande känsla som den kristna flickvännen, eller åtminstone haft nån vidare egen halvsekulär familjetradition till högtiden, men hedningar eller ej har vi inte ens haft nåt sånt för syns skull. Påsken, det är långledigt eller jobba för storhelgs-ob, skriva blogginlägg under döda internetdagar då ändå ingen läser och passa på att köpa godis för tre å nitti hektot. Jag fick ett påskpaket från mina föräldrar i alla fall, med posten på skärtorsdagen, där jag öppnade påsen godis och bara hällde över i den jag redan hade bredvid mig. Det finns i och för sig kvar fortfarande av det där godiset vilket känns som något slags rekord för denna sockerslukarmaskin som är min kropp. Jag har förstås flängt runt en massa, med Yoho flyttad till stan – i mitt rum som jag håller på att migrera från. Det är limbo mellan två lägenheter, vårdjobbande till sena kvällen och en och annan fest jag OSA:t ja på.

Kommer till Blåvals och skruvar köksbordet som legat upp och ned ett par dagar i brist på verktyg sedan Panams kombo flyttat ut, sitter vid detsamma med en tidning som bordstablett för att inte skada det obehandlade trät och tänker mig en hemkänsla. Sover ensam i någon annans säng, man kunde tro det skulle vara mer ovant än det faktiskt är. Det är dock mer det vakna som är lite ovant. Och att säga hej hej när man lämnar Thorburns för att höra Yoho låsa om sig i lägenheten som ju brukade vara min domän när hon besökte.

Samtidigt som jag rör mig fram och tillbaka funderar jag på en varudeklaration som jag inte är säker på om det är en bra idé eller inte, men det låter ju snyggt i alla fall. Det beror på graden av slaveri under lulzen jag är. Sa jag über alles?

– – –

För att se till att det påskskrivna blir läst ordentligt har jag förresten ett inlägg på Pillow Talk idag som jag tänker länka till nu. Det är lite upprördhet på konstigheter om bögar i DN.

This entry was posted in skrivarlinjeprosa, vardag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.