Lulzrapparn on tour

Jag tänker smida järnet tills det kallnar och blir tröttsamt – lulzrappen är my #1 fame just nu. Jag är en lulzgubbe och hovnarr. Därför fanns det inte nån tvekan alls när Karin Adelsköld frågade mig i fredags om jag ville vara med och rappa om sociala medier på Webbdagarna nu i veckan. Detta trots att jag tidigare lovat mig själv att sluta göra konstiga spelningar. Fast det här var ju mer ett upptåg än en spelning trots att låten jag snabbskrev över Ante Up-beatet var det bästa jag fått ihop på länge.

I måndags åkte jag direkt från vårdjobbet till tåget. Väl i Stockholm efter snabb ostkalasmiddag med @helahustrun kom jag till Karin i lägenheten hon lånar för att repa in det hela. Det var nog inte så hiphop, men det fanns vin och nördprat. Karin visade @morpacs motorcykelprojekt och jag visade chatroulette-pianomannen.

Efter det skulle jag dra till Skrapan för häng och sovplats, där Ida “MC The Ren” bodde med sitt nyblivna ex Niklas. När vi träffades på Bang-festen för ett par veckor sen var det nog en sex år sedan vi träffades sist, ändå kändes det väldigt naturligt att hänga med henne och Niklas i deras lilla studentlägenhet med bisarr kontorsutsikt mitt över (ni jobbar, vi käkar brunch i underkläderna).

Jag kom till Webbdagarna på konferenscentret lagom till lunchen, högg tag i @emanuelkarlsten för att inte vara ensam och skum och fick mingla lite med gratislunch i näven. Dessa stående mingelluncher alltså – finns det någon som kan äta, hälsa, prata och hålla koll på glashållaren på tallriken samtidigt? Men det var astrevligt och roligt att Emanuel agerade härold åt mig och presenterade mig för folk som “ni vet han som rappar sina follow fridays”. De flesta hade inte sett det.

Nervös som ett as för att inte komma ihåg all tokfärsk text fick jag till slut stå nedanför scenen med ett glas vitt när Karin först körde sin stand-up. Smög till killen som hade micken och försökte hålla den dold. Ska det vara överraskning ska det vara rejält. DJ:n fick köra igång låten och jag studsade upp till introt och lade in hiphop mode. Det var så fantastiskt roligt.

Efteråt åt jag snittar till middag och bedrövades av att en mängd vinglas redan stod upphällda när alla börjat gå. Vi som hängde kvar längst klarade inte av att slutföra den uppgiften själva och det var ju kanske lika bra eftersom jag väl hos MC The Ren senare faktiskt var ensam om att vara lite full och de mest findrack lite vin. Men det kanske är ett kvalitetstecken att första gången man träffar @alkiz är man själv den som är mest det som namnet antyder. Vi pratade redtube och The Ren och Niklas planer som nyblivna singlar.

Jag fick världens westernfrukost dagen efter, åkte på fikadejt och satte mig på mitt failbokade tåg som skulle ta omvägen över Karlstad, helt utan el till datorn eller mobilen. Jag är fortfarande imponerad över mig själv för att jag klarade av det – men så hade jag ju en bonusvers att skriva.

Nätet Upp feat. Karin Adelsköld finns alltså redan att se på tuben, dock i osynkad version vilket känns sådär. Men jag har fått löften om fler filmares resultat framöver. På fredag kommer alltså en hemmaversion med bonus #ff-vers. Texten kan du se i fredagens nyinspelning.

– – –

Förresten! Jag behöver VERKLIGEN spela in det här nånstans i en riktig studio. Fatta att det är Boten Anna 2010 detta, vi kan göra det till årets lulzarhit. Vem har studio och ork att mixa det åt mig? Palla spela in i hemstudio.

This entry was posted in public announcement, vardag and tagged , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Lulzrapparn on tour

  1. Pingback: Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Nätet Upp - #ff @home edition

Comments are closed.