Darin Darin Darin Darin Darin

Jag har tjuvlyssnat på morgondagens Mellobidrag och det är precis som @aaarrghdude skrev på Twitter förut: Det är fler superbra bidrag imorgon än det har varit i de två första delarna tillsammans. Det är också som Andreas Ekström skrev i Sydsvenskan: Darin motherfucking äger! Det är en liten släkting till It must have been love som med Darins helt fantastiska röst kommer klassa ut resten. Jag hoppas också röstande publik tycker så och inte låter sig luras av nån jävla pseudofråga om överskott på solomän i finalen. Darin måste vinna! Tänk, jag skulle kunna heja helhjärtat på Sverige i ESC redan från början om det blir så.

Erik Linders Hur Kan Jag Tro På Kärlek och Getty Domains Yeba är de enda som jag verkligen inte tycker nåt särskilt om, låtar som är mest vaga trots att de båda verkar vara tänka som väldigt nischade. Doctor Doctor som Elin Lanto framför är den verkliga Womanizer-pastischen som många kunde ana även i mitt hatobjekt Manboy, och som sådan fett bra. Kanske inte nån höjdare live men vi får se.

Johannes Bah Kuhnke verkar som han kommer sjunga en övertygande powerdänga i Tonight, även om det inte är min favorittyp av låt. Kanske får jag glädjas åt ett trevligt körshowande i alla fall. De riktigt övertygande förutom Darin är dock Alcazar som precis som vanligt kör en tokrökare till ofelbal kommande hit och plåga. Det är även Timoteij som trots ett förjävla töntigt gruppnamn har fläskat fram en ännu bättre Ukraina-style hit än You’re Makin Me Hot – på svenska! Refrängen är tyvärr löken vad gäller text och lite sådär även i melodin, men den sätter sig och kommer även den bli en garanterad hit i sommar (särskilt med tanke på att texten är fucking skamlöst snajdad i det syftet – ingen sommar utan reggae-klass på den). Mest överraskande bra är dock Heaven Or Hell med Crucified Barbara. Dem har jag förvisso haft respekt för innan, om än utan att vara ett fan, men imorgon kommer de stå på Melloscenen och köra det första äkta metallbidraget i svenska ESC-sammanhang. Nygamla amerikanska lättlyssnade stilen förvisso men jävligt habilt. Hoppas verkligen de gör sig även med backtrack och rockbandsshow (vilket de ju lär ha).

Jag kommer fan rösta på Darin flera gånger, och kanske en gång på hårdrocken bara för att.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Darin Darin Darin Darin Darin

Comments are closed.