Tips? Nej men D-O to tha M

Du vet att jag inte tippar i Melodifestivalen. Alltså inte systematiskt, det kan komma nån liten yttring om enstaka gissningar. Men viktigast är DOMEN. Och DOMEN inför lördagens Mello, baserat på enminuters tjuvlyssning, är:

Linda Pritchard och Salem Al Fakir är de enda med bra låtar. Pritchards låt You’re making me hot-hot-hot har en vidrig titel men är, inverterat och symmetrisk fint, helt jävla outstanding i detta sammanhang. Jag hoppas verkligen på den. Det är första gången Sverige skakar fram en låt som mäter sig med de bästa ukrainerna. Al Fakir hör förstås inte hemma alls i detta sammanhang, men låten var mer mellopublikvänlig än jag trott ändå. Det är en bra sak, han är skitbra ibland och keff like hell ibland och då är det alltid det poppigast jag gillar. Hur sången kommer att låta live får man dock tveksamma vibbar inför eftersom det är effekter utav bara fan på sången i studioversionen, som vanligt med hans inspelningar.

Frispråkarn är första rappare med egen låt någonsin i Mello som inte är direkt pinsam. Det är alltid så vansinnigt mycket skämskudde när de ska leka hiphop på den scenen, bara gästen med en liten vers på Upp å Hoppa häromåret var helt ok annars. Däremot är det fortfarande malplacerat och wack i allmänhet. Bara för att han inte är pinsam tycker jag inte att det är bra. Jag har aldrig kunnat med det där old school-flowet på svenska (knappt engelska heller) och hans text är lam. Med bara beatet som helt ok och ganska bra till och med kommer man inte långt. Jag uppmanar rappare all over att sno låten och sätta egna verser istället. Ta bort det hemska sångerskan också.

Olas Unstoppable är skitbra faktiskt, börjar som en smäll och driver på … tills refrängen kommer och allt faller (sån invertering hatar vi!). Anders Ekborgs Salvatoooore är mest lulz så fort refrängen kommer. Pain of Salvations Road Salt är TRÖTTARE KAN INGEN VARA och inga isbeklädda hjärtan smälter av det ruttna vägasaltet. Resten är jämntjockt.

Ha så kul i livetittandet/twittrandet, själv ska jag sitta på en buss på vägen hem från vårdjobbet och missa precis allt. Ja jag får väl läsa det i Snaptu på bussen, men se det kan jag inte.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.