Imorse blev jag lite gubbsur på Metro

Det är väl inte bara jag som tycker att det är lite uppenbart spekulativt rapporterat när man väljer att bland potentiellt sammanfattande och informativa citat väljer att blåsa upp det som upprör folk mest? Istället för att typ fokusera på att: “Ytterst få förstagångsförbrytare återfaller i brottslighet efter avtjänad samhällstjänst. Fängelsestraff ger inte alls samma effekter, berättar Ulf Jonson”.

Jag talar alltså om framför allt den andra delen av artikeln i Metro där det “avslöjas” vad samhällstjänst är för nåt och vilka dömda som hamnar i sånt. Där man väljer att rubriksätta med att staten sparar (läs: snålar) genom att döma samhällstjänst istället för fängelse, och genom det som artikelns första del berättar om gör man antydningen att det är på nån slags samhällelig trygghets bekostnad.

Ja kanske det om det inte var det där att “Ytterst få förstagångsförbrytare återfaller i brottslighet efter avtjänad samhällstjänst. Fängelsestraff ger inte alls samma effekter”. Som sagt. Och det tål att upprepas.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Imorse blev jag lite gubbsur på Metro

Comments are closed.