Forum för levande ironi

Vissa älskar videon som producerats av Forum för levande historia. Andra hatar den, eller åtminstone sättet på vilket den tillkommit. Som film betraktat, utan ursprunget i åtanke, tycker jag den vore skitbra om man bara gav fan i att droppa två specifika namn. Ännu bättre om man inte varit så specifik med Kambodjkommu-frågan*. Men jag är också inte helt oväntat upprörd över hela apparaten Forum för levande historia. Har du hängt med länge vet du redan detta.

Jag tycker inte att staten behöver hålla sig från all opinionsbildning. Men jag tycker att sådan ska vara mer frågeväckande än denna åsiktsmaskin som själv håller sig med värre ideologiska skygglappar än de egna propagandafilmerna talar om. Demokratier gillar att sätta sig över alla andra och egna skygglappar kan väl inte finnas i den förträffligheten? How’s that for irony.

– – –

* Nåja, även en släng av Kinakritik.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.