Musikaler online: Vilken är genialisk?

Visst finns det gränser för hur mycket koll man kan ha, men jag är ändå lite besviken på mig själv för att jag inte kände till Joss Whedons musikalprojekt som han sysselsatte sig med under manusförfattarnas strejk i Hollywood. Djupaste respekt för mannen liksom. Därför var det väldigt fint att jag medan matbrödet bakades i köket genom en diskussion i P3 Kultur fick upplysning om Dr. Horrible.

Det verkar vara i vanlig skruvad Whedon-anda, troligen helt i klass med musikalavsnittet av Buffy (som ju var helt flippat och superkul), om en nästan ond superskurk och en superhjälte i triangeldrama med tycke för samma brud. Musikal som sagt. Låter fantastiskt.

Lite störigt då när programmet gick vidare och man behandlade R. Kellys lika flippade R&B-operett Trapped In The Closet (a must see!), och där Whedon nyss kallats geni kallas Kells bara galen. Är det ändå inte så att båda rör sig i gränslandet mellan seriöst och bara härj? Det ska sägas att jag personligen helt givet tar Whedon mer seriöst också. Jag kan gråta till grejer av dem båda, men Trapped… är ju mest ett härj även i mina ögon. Det är ju inte som dramatiker R. Kelly är ett geni (well, möjligen i ren låtform och utan dvärgar i skåpet då). Det är bara det att det blir så uppenbart att det finns en hel del vikt vid kulturell bakgrund här. Det tycker jag ett ambitiöst program som P3 Kultur kunde tänkt lite på och inte bara tycka Kells är en clown, skandaler till trots.

Anyhoo, jag lär vara right on it att se på Dr. Horrible.

(Länkar till båda serierna finns på programmets sida som länkas ovan.)

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Musikaler online: Vilken är genialisk?

Comments are closed.