Från periferi till centrum

Jag menar inte att jag flyttat från hooden. Jag menar att Andreas Ekström i Expressen, i en krönika om egentligen internet generellt, berör näthatsfrågan med detta smarta: Alla som skriver sådana här spalter har någon gång fått ett enstaka knäppgöksbrev med urklippta bokstäver ur tidningar eller osammanhängande dravel om invandrare eller så. Så har det alltid varit. Men med internet uppstår kritisk massa: hot och hat når fram som förut, men gånger tio, eller gånger hundra. Mängden gör skillnaden.

Borde inte jag tycka det är trams som just sa att det är same same? Nä självklart inte. Mängden kan och ska diskuteras, men den ska diskuteras separat och aldrig blandas ihop med skälet till hatet. Det är alltid en annan sak.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.