Näthatet entering ho/housewife

Av någon anledning (gaa aargh, the pressure!?) gick jag omkring hela dagen idag och tänkte att Martin Aagårds text i Aftonbladet var något jag skulle kunna bitcha emot när alla andra hyllade den. Där hade jag ju fel förstås. Jag gör sånt ibland, tänker ihop hela svar på nåt som inte finns eller överdrivits i mitt huvud, eller som jag inte ens läst ordentligt. Javisst var det mitt trängda läge just nu som gav mig illa skumning.

Det är en jävligt bra slutpoäng om tvåvägskommunikation. Däremot tycker jag att hela detta tugg på sistone om näthatet har blivit lite underligt och även om Aagård faktiskt tar in aspekten att det kanske inte har med internet att göra detta eventuella mobbande, så är det en sak som är sorgligt bortglömd. Att överhuvudtaget prata om “näthat” och glömma alla andra långt viktigare aspekter är ju riktigt wack.

Smädelser som jävla vinbäver åsido är ju inte det hatandet som Gynning pratat om något specifikt för internet, utan samma jävla bimbohat som på alla andra platser. Detta hat är så fan heller något man drar sig för varken i offentliga eller icke-anonyma samtal. Gynning lär få höra sin del av smädelser rakt i fejan också, eller åtminstone på hörbart avstånd bakom ryggen. Stupid spoiled whore video playset-avsnittet av South Park var till exempel jävligt intressant att se precis samma dag som jag hänvisade till Kim Jong Ills text om hennes haters. Att sensmoralen var hur det var skitviktigt att alltid kalla en hora för en hora och påpeka att det är dumt att va. Jag älskar verkligen South Park, och det är vansinnigt skarpt för det mesta, men ge aldrig två amerikanska nerd guys medel att göra satir på lättfotade damer eller whatever (fast Britney-avsnittet häromåret var faktiskt väldigt varmt och bra i jämförelse).

Att uttryckligen kalla någon bimbo eller hora eller vad som helst i genren är inte fullt accepterat. Men normaliteten i att se ner på och förakta människor, ja mest kvinnor, som man på vaga grunder (har med varit i dokusåpa, är snygg, har sex, sminkar sig så det syns, etc etc etc etc) utgått ifrån att de är blåsta, offer eller samhällsfarliga, den är ett faktum. Fullt normalt och inte någonstans kontroversiellt att kalla Gynning bimbo. Eller förlåt, det är kontroversiellt någonstans, men min värld och mina homies är inte hela världen. Och hela världen är större än internet.

Fokus på medlet för trakasserier eller vilka små kommentarer som helst som kanske varit ofarliga i enstaka exemplar, det är fullständigt idiotiskt. Det är föraktet i sig som är det som ska väck. Inga jävla möjligheter att vara anonym för att uttrycka dem kan anklagas. Särskilt inte när dessa möjligheter samtidigt bygger motreaktionens krafter.

Klasshat, bimbohat, kalla saker vid dess rätta namn. Mediet är irrelevant i grunden.

– – –

(Ja alltså det kommer mer om detta, lite vidare om hur normalt det är.)

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Näthatet entering ho/housewife

Comments are closed.