Vie d’Ankeborg

Det är bara att dra av kläderna på underkroppen och gå omkring på stan med barlagd röv, för vi bor verkligen i en Kalle Anka-kommun. Bara eventföretagsnamnet Göteborg & Co liksom, tjena Ankeborg.

Naturligtvis är det en reaktion på det fjantiga hjulet. Som om det inte var nog med brist på insikt från det offentliga när det gäller saker som Kulturkalaset och överhuvudtaget väderkvarnandet att försöka skapa utopin Evenemangstaden. Inga som helst smakdömanden ligger bakom, det är helt klart en sekundär sak vad jag tycker om utseendet eller grejen i sig att bygga ett fett pariserhjul i stan. Det är väl ok. Rätt dött område där det är tänkt att placeras också. Men denna extremt naiva förhoppning att stora satsningar ska lyfta staden – så lamt. Så lamt.

Ok att vilket Grönköping som helst slänger ihop världens största träbjörn för att tvinga fram lite uppmärksamhet, men det är fan ovärdigt en större stad att hålla på med sånt här. För att inte tala om hur gnället låter. Kan ni inte bara styra upp lite vänligare klimat för mindre independents att göra lite riktiga och roliga saker. Klart det behövs saker som “vanligt” folk gillar whatever, men knappast om det är enda alternativ.

Mig hittar ni i skogen och på klipporna när utetechnon spelas. Byxor på. Men kanske inte tröjan.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Vie d’Ankeborg

Comments are closed.