Old women traveling to Gambia in order to

Man kan dra lite olika slutsatser av att läsa en artikel i GP om sexturism i Gambia (hittar den tyvärr inte på webben än). Alltså kvinnor som köper män, eller om det bara är romanser med lite klassproblematik. Provar det där lustiga testet och vänder på rollerna, på vittnesmål från svenskorna som exempelvis:

– Det handlar ju inte bara om sex, utan också om närhet. Männen här är ju lite mer otvungna, naturliga liksom. De har lekfullheten kvar och är väldigt charmiga.

Och ja, det blir lätt till samma sak som väldigt nasty gubbuttalanden om thailändska kvinnor. För att det är samma sak, såklart. Så läser man mer, och så ryggar man lite tillbaka och tänker så obehagligt, om när män närmar sig kvinnliga turister med ganska påträngande metoder, precis som man sett på film hur mycket som helst att kvinnor som säljer sex gör, och inser att man tänker så bara för att det känns som övergrepp när en man tafsar, hur mycket det än bygger på underläge. Och oavsett hur man ser på prostitution eller kolonialt beteende så vet jag att en slutsats som är jävligt svårt att säga emot är denna: Vi reagerar jävligt annorlunda på saker beroende på om det är en kvinna eller en man som säger eller gör det. Kan inte frontas på.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Old women traveling to Gambia in order to

Comments are closed.