Strt | Bck | Fwd | Arkiv | G-book | Give-Me-Frames

--- ons.7.mar/07 ---

Födelsedagar är inget för mig.

Jag skiter i att jag blir äldre förstås, eller, det är till och med trevligt, jag vill nog bli äldre. Bli firad är väl kul också. Men, det är precis som med alla andra liknande dagar - den här jävla pressen att ha så trevligt och bra och fint. No way.

Mina födelsedagar slutar i så fall med att jag spiller en halv kopp te på laptopen.

Det är alltså sant, det sista.

Jag gjorde the big no-no och hade koppen bredvid datorn, och den välte och det blev blött och skärmen flimrade. Jag svor. Blev nervös, och naturligtvis kunde jag inte sätta på den för att se hur skadad den blivit utan att först vänta över natten för att vara bergsäker på att allt vatten som eventuellt fanns skulle torkat helt.

Lycka till att somna med det över dig liksom.

I det läget: Inte ett problem: vattnet inte ens i närheten av hårddisken, så inga fler haverier av det slaget (som i så fall gett totalförlust av typ allt man har skapat nånsin). Problem nummer ett: ändå en helvetes utgift om jag skulle behöva laga nånstans, kanske till och med lika gärna köpa ny (efter inte ens ett halvår, fy fan!). Problem nummer två: spelning nästföljande dag, och antal tilltänkta beats jag fått in i DJ telefonen: 1.

Som jävla tur var hade jag kvar fler av de äldre låtarnas beats på en cd, som efter bara tre hängningar med gamla datorn kunde extraheras till mp3 och fettas in i telefonen.

Så jag kunde sova, spelningen skulle inte vara (helt) åt helvete utan bara sakna en av de nya låtarna. Och vad ska man göra liksom.

Vakna, efter en stund komma på hur landet ligger och bita ihop hårt och svära en morgonsvordom. Testa att koppla in datorn till stationära skärmen, för det verkade som att den levde lite att döma av lampor för nätverk etc.

Blank grå skärm på laptopen, på andra skärmen: Yay! but No!

Livstecken: bakgrundsbilden dyker upp. Men det är automatiskt insatt på läget Skrivbord 2 - alltså inga möjligheter att se nån startmeny eller programfönster. Jag börjar desperat fiska i blindo med muspekaren på ytan jag inte kan se för allt det gråa, efter nån slags fönster man kan komma åt bildinställningar med, men naaada.

Så flimrar laptopskärmen till igen när jag råkar stöta till den. Jag ser i en halv sekund alla grejer på skrivbordet och får hopp om att allt fungerar fortfarande. Men hur ska jag få se så jag kan använda nåt?

Petar till skärmen, så fungerar det igen, plötsligt, men bara när jag halvt stänger ner locket. Jag får sitta och kolla underifrån i den sjukaste arbetsställningen. En sån man lika gärna kunde peta in i nån slags sitcom, jag kan se Ross göra en sån här grej. Men bildskärmsinställningen fungerar ändå inte, den vill inte komma fram på vanligt sätt. Så med sjuka arbetsställningen tar jag istället itu med Objective #2: att möla in beats i DJ tlfn.

Men så kommer inställningarna upp efter ett jävla bra tag, och jag får fram bild med alla ikoner och skit på andra skärmen också. No more nackmördare.

Varvid jag också vågar testa att fälla upp laptopskärmen.

Success!

En gång sa jag I love the drama. Men det är kanske inte sant. Det verkar i alla fall som att det är över, för denna gång.

- - -

Spelning ja. Det var en knepig plats, Nordstan liksom, mitt på dan. Men ändå alltid kul att vara nånstans där människor som aldrig skulle komma på ett vanligt gig kan råka gå förbi och råka gilla. Grymt.

På fredag ska dock Stockholm bjudas på en JLA som hunnit lära sig all text till nya grejer ordentligt. Jag får sluta skriva klart saker två dagar innan. För att inte tala om att skärpa mig med Alanis-grejen att variera texten i refrängerna.


Andra som hade gig på samma ställe.

statistik,
serier:
tot. minuter:
24
s6e02, 7 a.m. to 8 a.m.

desperate housewives
s3e04, like it was

boston public
s4e14, chapter eighty (de spelade quasimoto! hur oväntat är inte det?)

prison break
s2e19, sweet caroline
ca 170 min.

statistik,
läsning:
tot. sidor:
transmetropolitan, vol. 5: lonely city
ca. 80 s. (> utläst.)
ca 80 s.
  [regelverk]
taggar:
klagan, dråpligheter, egocentrum. (what's all this then?)