det här är typ som en FAQ till min statistik.

 

För serier. Jag listar helt enkelt de avsnitt av TV-serier jag sett sedan senaste blogginlägget, men bara de serier jag följer regelbundet och/eller systematiskt (alltså även de jag bara ser kronologiskt, men när jag har tid/känner för det istället för när de visas på TV). D.v.s., om jag ser ett löst Gilmore från förrförra säsongen, eller en Fresh Prince-repris på femman en eftermiddag, skiter jag i att skriva upp detta. Däremot vet jag ju inte om jag kommer fortsätta se på alla serier jag börjat provtitta på och sedan skrivit upp (typ som Rome, som verkade lite trist faktiskt), men det är ju en annan sak. sedan räknar jag ut ungefär hur lång tid jag lagt på detta tittande och skriver i spalten bredvid.

Avsnittens nummer och titel (om sådan finns) skriver jag upp. Standard är att skriva som för de amerikanska serierna: S för season och E för 'episode' (duh), men ibland har serier annorlunda organisering, som miniserier, julkalendern etc, och då skriver jag på lämpligt sätt (duh igen).

För att ingen ska tro att jag sett äckligt mycket serier på samma dag brukar jag skriva "sön-tis" eller liknande inom parenteser nånstans. Då gäller det både för serier och...För läsning. Böcker, bara. Men om det handlar om tecknade serier eller romaner eller barnböcker är skit samma. Författare skriver jag upp första gången en ny bok dyker upp på listan, sedan bara titeln. Jag började att ha med kurslitteraturläsning men den läsningen är så uppstyckad så jag har slutat med det. Däremot har en extra halvfartskurs jag läser en massa sugiga ungdomsböcker på litteraturlistan (kursen handlar om barnböcker etc), men där lär jag lägga in nån form av brasklapp. Böcker som är så snabblästa att de knappt räknas tänker jag skita i, typ som bilderböckerna jag också får plöja för samma kurs. Det skulle bli så mycket att skriva upp (men tro inte att jag skulle skämmas för att skriva upp dem, bilderböcker är the shit).

Från början angav jag tiden det tog att läsa, men jag har bestämt mig för att byta till antal sidor istället, eller om ingen numrering finns, eller om jag läst allt i ett svep, kör jag med nån lite mer godtycklig mängdangivelse.