Här sitter jag och läser

[Ur Läsbloggen]

Jag har precis läst ut Jenny Jägerfelds andra roman Här ligger jag och blöder. Så jävla bra var den. Precis den typ av bok som jag älskar som handlar om ungdomar/ungdom men knappast är en ”ungdomsbok” på det sätt som man är van vid, skriven med enkelt men ändå jävligt smart och innehållsrikt språk. Väl värd Augustpriset (och den var även nominerad till Slangbellan, men det priset knep Inti Chavez Perez som första fackboksförfattare att få det).

Jag gillade förstås hennes debut Hål i huvudet också, av ungefär samma skäl – men den var jag direkt irriterad över att den hamnat i ungdomsfacket, då protagonisten faktiskt är 23 år. Men det är klart att man kan vända på resonemanget nyss och rikta en bok till unga som ändå inte porträtterar unga. Heder i alla fall till Gilla förlag som sett till att den finns att få tag på igen efter slutförsäljningen.